Αθλητισμός

Καταστροφική ήττα, στο… βάθος Ισπανία

Καταστροφική ήττα, στο… βάθος Ισπανία
Η ήττα της Εθνικής Ομάδας από την Σλοβενία μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική και να στείλει την «επίσημη αγαπημένη» στην Ισπανία ή τα άλλα... θηρία της διοργάνωσης!n

Η «γαλανόλευκη» μετά την ήττα από τη Γαλλία έχασε και από τους Σλοβένους και… χαιρέτησε τις πρώτες δύο θέσεις του Α’ Ομίλου του Eurobasket 2017. Φυσικά, πολλά δεδομένα για τα σενάρια θα κριθούν μετά το φινάλε του Φινλανδία – Πολωνία, που διεξάγεται το βράδυ. Βέβαια, πρόκειται για ένα ματς που έχει ξεκάθαρο φαβορί, τους Φινλανδούς.

Η λογική, λοιπόν, λέει πως αν τα πράγματα κυλήσουν… φυσιολογικά και η ομάδα του Κώστα Μίσσα επιβληθεί της Πολωνίας στην 5η αγωνιστική της Α’ Φάσης, θα «καθαρίσει» την υπόθεση – πρόκριση και θα βρεθεί στις κορυφαίες 16 ομάδες του τουρνουά. Έτσι, απέναντι στους γηπεδούχους Φινλανδούς φαίνεται πως η Ελλάδα θα παίξει για την κατάταξή της στον Α’ Όμιλο (3η ή 4η). 

Στη φάση των «16» η Ελλάδα διασταυρώνεται με το Group B, στο οποίο αγωνίζονται η Ιταλία, η Γερμανία, η Γεωργία, η Λιθουανία, η Ουκρανία και το Ισραήλ. Ως 3η στον Όμιλο η Ελλάδα θα παίξει με τον 2ο του Group Β, ενώ ως 4η θα πάει με τον 1ο του αντίστοιχου Ομίλου. Προς το παρόν η Ιταλία και η Γερμανία έχουν 2-0 στον συγκεκριμένο Όμιλο.

Αν η Ελλάδα προκριθεί ως 3η και παίξει με τον 2ο του Group B θα έχει μπροστά της στους «8» κατά 90% τους Ισπανούς. Με δεδομένο ότι οι «φούριας ρόχας» θα τερματίσουν 1οι στο Group C, τότε θα βρεθούν στον δρόμο της Ελλάδας στα προημιτελικά, εφόσον νικήσουν το δικό τους ματς στους «16» και σε περίπτωση που η «γαλανόλευκη» έχει τερματίσει 3η στον Όμιλο του Ελσίνκι.

Αντίθετα, αν η Ελλάδα τερματίσει 4η στο Group A, παίξει με τον 1ο του Group B στους «16» και πάρει την νίκη – πρόκριση, τότε στους «8» θα παίξει με τον νικητή του ματς ανάμεσα στον 2ο του Ομίλου των Ισπανών (μάλλον Κροατία), με τον 3ο του Ομίλου των Σέρβων (Ρωσία/ Λετονία/ Τουρκία/ Σερβία). 

Έτσι, καταλαβαίνει κανείς πως η ήττα της Εθνικής από την Σλοβενία μπορεί να αποδειχθεί σύντομα καταστροφική και να την στείλει στα… λιοντάρια του Eurobasket 2017!

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει τους Φινλανδούς την Τρίτη, σε ένα ματς που δεν αποκλείεται να ξεκαθαρίσει την τελική κατάταξη του Ομίλου, ενώ την Τετάρτη παίζει με τους Πολωνούς, σε ένα «must» παιχνίδι για την πρόκριση στα νοκ – άουτ.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments