Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Καιρός: Καταιγίδες το Σάββατο, ζέστη απ’ την Κυριακή, σύμφωνα με τον Καλλιάνο
Καιρός: Καταιγίδες το Σάββατο, ζέστη απ’ την Κυριακή, σύμφωνα με τον Καλλιάνο | Pagenews.gr
Pagenews Team 8 Σεπτεμβρίου 2017, 14:12 8 Σεπτεμβρίου 2017, 14:12

Βροχές και καταιγίδες προβλέπει για το Σάββατο ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος ανέφερε πως από Κυριακή θα βελτιωθεί ο καιρός και θα έχει ζέστη, αλλά και υγρασία.

Οπως προειδοποιεί χρειάζεται να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή οι κάτοικοι του βορείου Ιονίου, της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας αλλά και της βορειοδυτικής Θεσσαλίας διότι τα φαινόμενα εκεί ίσως προκαλέσουν προβλήματα λόγω ιδιαίτερης δυναμικής.

Οπως προβλέπει ο Γ. Καλλιάνος και στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε κάποια φαινόμενα κατά πάσα πιθανότητα, πιο ισχυρά στα δυτικά του νόμου αλλά και στην Αθήνα τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια, χωρίς να αποκλείεται να ψιχαλίσει η να βρέξει τοπικά και αλλού (μικρότερη όμως η πιθανότητα).

Προσοχή και πάλι στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, διότι υπάρχει ο κίνδυνος και για τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Σε ότι αφορά στην εξέλιξη του καιρού, από την Κυριακή και έπειτα, μέχρι την Τρίτη, αναμένεται υγρός και ζεστός καιρός για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ειδικά στα ανατολικά και νότια της επικράτειας, ο συνδυασμός της αυξημένης σχετικής υγρασίας αλλά και της ανόδου της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 36-37°C, θα καταστήσουν ανεβασμένο και τον δέκτη δυσφορίας.

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη και έπειτα σταδιακά.

Ετικέτες: 


2017