Διεθνή

Κύπρος: Στις 28 Ιανουαρίου και στις 4 Φεβρουαρίου οι εκλογές

Κύπρος: Στις 28 Ιανουαρίου και στις 4 Φεβρουαρίου οι εκλογές
Οι ημερομηνίες των εκλογών στην Κύπρο αποφασίστηκαν σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Στις 28 Ιανουαρίου και στις 4 Φεβρουαρίου 2018 θα διεξαχθούν ο πρώτος και ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών, αντίστοιχα, στην Κύπρο.

Οι ημερομηνίες αποφασίστηκαν σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των κομμάτων, κατά την οποία εξετάστηκαν οι δυνατές ημερομηνίες που υπήρχαν.

Ο πρώτος γύρος ήταν να διεξαχθεί κανονικά στα μέσα Φεβρουαρίου, ωστόσο, οι Κυριακές συμπίπτουν με τη διοργάνωση του Καρνάβαλου, οπότε αποφασίστηκε επιτάχυνση της διαδικασίας.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα εξαγγείλει την υποψηφιότητά του στις 14 Οκτωβρίου. Όπως δήλωσε στο ΡΙΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Νίκος Αναστασιάδης θα ζητήσει την ψήφο του λαού και θα αναφερθεί στους λόγους που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση που κλήθηκε η κυβέρνηση να διαχειριστεί σε όλους τους τομείς και υπάρχουν επιτεύγματα, τα οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Όλα αυτά, δεν θα μπορούσαν να είχαν γίνει χωρίς τη συνεργασία του λαού», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

«Δεν έχει φθάσει στο τέλος του δρόμου και θα συνεχιστεί, αφού η κοινωνία απαιτεί πολύ περισσότερα από αυτούς οι οποίοι κατέχουν δημόσια αξιώματα», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments