Αυτοδιοίκηση
pagenews.gr / Αυτοδιοίκηση / Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης για ρύπανση στο Σαρωνικό: Αισθητή βελτίωση στην εικόνα των ακτών
Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης για ρύπανση στο Σαρωνικό: Αισθητή βελτίωση στην εικόνα των ακτών | Pagenews.gr
Pagenews Team 24 Σεπτεμβρίου 2017, 14:07 24 Σεπτεμβρίου 2017, 14:07

Αισθητή βελτίωση στην εικόνα των ακτών του διαπιστώνει ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, 13 ημέρες μετά τη ρύπανση στο Σαρωνικό, που προκάλεσε η βύθιση του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, τα αποτελέσματα της απορρύπανσης έχουν αρχίσει να γίνονται ήδη ορατά στην παραλία Ελληνικού, στο Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών «ΕΛΚΕΘΕ», στην παραλία Αγίου Αλεξάνδρου, στο λιμάνι ερασιτεχνών ψαράδων και στην ακτή του Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών.

Για την πλήρη αποκατάσταση των παραλιών δεσμεύτηκαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Σάββατο, το παραλιακό μέτωπο του δήμου, παρουσία του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Βασίλη Κρητικού.

Εξάλλου, μετά από παρέμβαση του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου προς το υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα, ρυμουλκό θα τροφοδοτεί πλέον με καθαρό νερό, από απόσταση 500 μέτρων από την ακτή, τις δεξαμενές ερευνών του Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, οι οποίες λόγω της ρύπανσης είχαν σταματήσει τη λειτουργία τους.

Ετικέτες: 


2017