Ελλάδα

Anonymous Greece: Νέο “χτύπημα” – Στο στόχαστρο και πάλι η Τράπεζα της Ελλάδος

Anonymous Greece: Νέο “χτύπημα” – Στο στόχαστρο και πάλι η Τράπεζα της Ελλάδος
Οι Anonymous Greece ξαναχτύπησαν. Ισχυρίζονται ότι πραγματοποίησαν επίθεση Botnet στα συστήματα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι Anonymous Greece, μια ημέρα μετά την ανάρτηση εγγράφων της Τράπεζας της Ελλάδος και του υπουργείου Εσωτερικών στο διαδίκτυο, ξαναχτύπησαν απόψε και ισχυρίζονται ότι πραγματοποίησαν επίθεση Botnet στα συστήματα της Τράπεζας της Ελλάδος

Σε ανάρτησή τους στο Facebook, οι Anonymous αναφέρουν ότι η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στις «ειρωνίες της Τράπεζας της Ελλάδος». 

Υπενθυμίζεται ότι μετά την δημοσιοποίηση των πληροφοριών την Τρίτη, η ΤτΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι τα αρχεία ήταν δημόσια. «Άνθρακες ο θησαυρός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε Χακτιβιστές και όχι εγκληματίες! Υποστηρίζουμε τον Ελληνικό λαό. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε ΠΑΝΤΑ μαζί τους! Η Τράπεζα της Ελλάδος και οι ειρωνείες της είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί Botnet attack στα συστήματα της. Τα χτυπήματα επηρεάζουν τα συστήματα και λιγότερο το site. #AnonymousGreece».

Λίγα λεπτά αργότερα, επανήλθαν με νέα ανάρτηση! Συγκεκριμένα τόνιζαν: «Ότι και να προσπαθείτε να κάνετε για να αποφύγετε τις επιθέσεις, εμείς θα βρίσκουμε τον τρόπο να σας χτυπάμε! Στηρίζουμε τους Έλληνες πολίτες και σας περνάμε το δικό μας μήνυμα! Αυτός είναι ο τρόπος μας για να σας δείξουμε ότι διαφωνούμε σε κάποια πράγματα! Είμαστε ακτιβιστές , χακτιβιστές και δρούμε μέσα απο το διαδίκτυο! #AnonymousGreece.

Τι είναι η «botnet attack»

Πρόκειται για έναν από τους πιο διαδεδομένους τρόπους με τους οποίους οι χάκερς επιτίθενται σε συστήματα υπολογιστών. Η λέξη «botnet» αποτελεί… μίξη των λέξεων «robot» και «network».

Οι χάκερς χρησιμοποιούν ειδικούς ιούς για να «σπάσουν» τα «τείχη» προστασίας που έχουν ο ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Στην συνέχεια παίρνουν τον έλεγχο του κάθε υπολογιστή και οργανώνουν όλους τους «μολυσμένους» υπολογιστές σε ένα ιδιότυπο δίκτυο από «bots». Όπως αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, οι χάκερς μπορούν στην συνέχεια να διαχειρίζονται τις λειτουργίες τους.

Το χρονικό 

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης, 26.09.2017. Τότε που ήρθε η ανάρτηση των Anonymous Greece.

Η δημοσίευση στο Facebook ανέφερε: "Οι διαρροές θα ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα λόγω τών μεγάλων μεγεθών τους. Η διαρροή από την Τράπεζα της Ελλάδος βρίσκεται εδω. Θα ακολουθήσουν πολλά! #AnonymousGreece".

Σε αυτή τη δημοσίευση υπήρχε κι ένα λινκ, το οποίο αν κανείς «ακολουθούσε», μπορούσε να «κατεβάσει» αρχεία. Χιλιάδες αρχεία για να είμαστε συγκεκριμένοι.

Διαβάστε επίσης: Anonymous Greece: Η νέα προειδοποίηση στην Τράπεζα της Ελλάδος (pic)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments