Υγεία

Δήμος Πεντέλης: Οδηγίες για την εποχική γρίπη

Δήμος Πεντέλης: Οδηγίες για την εποχική γρίπη
O Δήμος Πεντέλης ενημερώνει: ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης της εποχικής γρίπης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο.

Ο Δήμος Πεντέλης σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με την υπ’αριθ. Γ1α/Γ.Π.οικ.71179/21-9-2017 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης της εποχικής γρίπης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα, καλύπτει σε υψηλό ποσοστό και προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης.

Είναι σημαντικό ο αντιγριπικός εμβολιασμός να εφαρμόζεται σε άτομα (ενήλικες και παιδιά) που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου οι οποίες είναι οι εξής:

– Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω

– Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας

– Παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα:

– Άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες

– Καρδιακή νόσο με σοβαρές αιμοδυναμικές διαταραχές

– Ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητη εξαιτίας νοσήματος ή θεραπείας)

– Μεταμόσχευση οργάνων

– Δρεπανοκυτταρική νόσο ( και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες)

– Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα

– Χρόνια νεφροπάθεια

– Νευρομυΐκά νοσήματα

– Έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας κύησης-Λεχωίδες-Θηλάζουσες

– Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια

– Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των 6 μηνών ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα, τα οποία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τη γρίπη

– Οι κλειστοί πληθυσμοί (προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές γυμνασίων-λυκείων, στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, ειδικών σχολείων ή σχολών, τρόφιμοι και προσωπικό ιδρυμάτων κ. ά.)

– Τα άτομα τα οποία ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου συνιστάται να προσέρχονται έγκαιρα στις μονάδες υγείας με την έναρξη συμπτωμάτων για ιατρική διάγνωση και θεραπεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments