Μedia

Survivor vs Nomads (και ολίγον από Survival): Που να βρω… Ντάνο να σου μοιάζει

Survivor vs Nomads (και ολίγον από Survival): Που να βρω… Ντάνο να σου μοιάζει
Εδώ στο pagenews.gr όταν δεν έχουμε κάτι να κάνουμε βλέπουμε reality επιβίωσης. Κι όταν έχουμε κάτι να κάνουμε, πάλι reality επιβίωσης βλέπουμε. Αποφασίσαμε, λοιπόν, και μοιραζόμαστε μαζί σας πως το Nomads είναι δυνατό, αλλά δεν θα γίνει ποτέ τόσο καλό όσο το Survivor. Ούτε τόσο κακό όσο το Survival Secrets.

Το Survivor του ΣΚΑΪ έκανε… μόδα. Ή μάλλον την έφερε ξανά πίσω στην Ελλάδα. Το πρότζεκτ μπορεί να μην το πίστεψαν πολλοί στο ξεκίνημα, όμως κάτι η αγωνία για το που θα βρουν μια… καρύδα να φάνε οι παίκτες, κάτι το “κουτσομπολιό” που φέρνει ακόμα και ένα reality επιβίωσης που διαδραματίζεται στον Άγιο Δομίνικο, κάτι τα πρόσωπα (διασήμοι και μη) που επιλέχτηκαν για να λάβουν μέρος σε αυτό, έφεραν μια τεράστια επιτυχία για τον ΣΚΑΪ. Ναι, το Survivor αποτέλεσε, για πέντε και πλέον μήνες, τη συνήθεια που… έγινε λατρεία. Και το Nomads θα προσπαθήσει – έστω – να το πλησιάσει. Τι είπατε; Survival Secrets; Ας μην το συζητήσουμε καλύτερα…

Είναι αλήθεια πως το Nomads του ΑΝΤ1 ξεκίνησε δυναμικά. Είχε από την πρεμιέρα του πολύ σκληρό αγώνισμα, είχε πρόσωπα που σίγουρα σηκώνουν συζήτηση, είτε για τους καλούς (Ζαμπίδης) είτε για λιγότερο καλούς (Μαυρίδης) λόγους. Επίσης, έχει κάτι πολύ σημαντικό: όμορφους ανθρώπους. Είτε γυναίκες, είτε άντρες. Με καλογυμνασμένα κορμιά και με πρόσωπα που μπορούν να τραβήξουν.

Δεν έχει όμως κάτι πολύ… σημαντικό: δεν έχει Ντάνο. Ο Μαραβέγιας τραγουδά “Που να βρω μια να σου μοιάζει” και οι απανταχού “Ντανίτσες”, βλέποντας το Nomads, γέμισαν το Twitter με… παραλλαγή του τραγουδιού: “Που να βρω Ντάνο να σου μοιάζει”.

Το Survivor είναι το πρώτο τέτοιου είδους reality που εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό τοπίο έπειτα από πολλά χρόνια. Πιθανότατα οι τηλεθεατές είχαν ξεχάσει πως ήταν τα προηγούμενα, αφού τα τελευταία χρόνια εμφανίζονταν όλο και περισσότερα “talent show” που αφορούσαν τη μουσική, παρά κάποιο προϊόν που να κρύβει μέσα του όλα όσα το Survivor μας έκανε να θυμηθούμε: ημίγυμνα κορμιά, μπόλικο κουτσομπολιό, αγώνα για την επιβίωση και για την παραμονή στο παιχνίδι, κόντρες, ίντριγκες, στρατηγικές. Ναι, το Survivor τα είχε όλα και τα είχε πρώτο.

Το Nomads έρχεται δεύτερο (για την ακρίβεια τρίτο, αλλά το Survival Secrets δεν το βάζουμε στον ανταγωνισμό) και όσο ελκυστικό κι αν είναι πάντα θα υπάρχει η σύγκριση. Άλλωστε, τα sequel στις ταινίες δεν είναι ποτέ το ίδιο καλά με το πρώτο (εντάξει, εξαίρεση “ο Νονός” που και τα τρία είναι ΕΠΙΚΑ).

Το Survivor ήρθε και σάρωσε τα πάντα. Έκανε τηλεθέαση που στην Ελλάδα είχαμε να δούμε από το… EURO του 2004. Έμπαινες στα Social Media και διάβαζες μόνο γι’ αυτό. “Δημιούργησε” νέους σταρ, που πλέον υπογράφουν διάφορα μεγάλα συμβόλαια ακόμα και για να εμφανίζονται σε μαγαζιά. Αναγέννησε καριέρες, μας θύμισε πρόσωπα… ξεχασμένα (έλα τώρα που θυμόσασταν τον Χανταμπάκη) και μας… έκλεινε στα σπίτια λες και ετοιμαζόμασταν να δούμε τον Άρη του Νίκου Γκάλη.

Κανένα reality από εδώ και στο εξής δεν θα έχει τέτοια απήχηση – ούτε καν το Survivor 2 για το οποίο ετοιμάζεται ο ΣΚΑΪ. Είναι όπως το Big Brother. Θυμάστε τον Αλέξανδρο Μόσχο; Τον Νίκο Κρίνη; Την Έφη Παφίτου; Όλοι τους υπήρξαν παίκτες του Big Brother 2. Άντε το πολύ πολύ (αν και οι επιφυλάξεις είναι πολλές) να θυμόσαστε την Φραντζέσκα Μελά, με το ξανθό μαλλί και το μεγάλο… στόμα. Είχε αρκετούς τσακωμούς η άτιμη.

Ενώ από το Big Brother 1, ο Τσάκας και ο Πρόδρομος δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Μια ολόκληρη πρωτοχρονιά αντί να περιμένουμε το δέντρο στο κέντρο της Αθήνας, μετρούσαμε αντίστροφα για να ανακοινώσει ο Μικρούτσικος ποιος κέρδισε το Big Brother. Κι έξω απ’ το σπίτι του “Μεγάλου Αδερφού”… λαϊκό προσκύνημα. Ανάλογο με αυτό στον τελικό του Survivor επί ελληνικού εδάφους, που έβλεπες τον Ντάνο και νόμιζες πως είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης και επιστρέφει από την Πορτογαλία με το ευρωπαϊκό στα χέρια. Αν σας ρωτήσουμε τώρα ποιος κέρδισε το Big Brother 2 ή το Bar (είχαν ξεκινήσει την ίδια εποχή), το πιθανότερο είναι να απαντήσετε: Υπήρξαν αυτά τα reality;

Το Nomads μπορεί σε επίπεδο ανταγωνισμού, όσον αφορά τα αθλήματα, να είναι πιο δύσκολο από το Survivor, όμως αλήθεια ποιος νοιάζεται για τα αθλήματα στο σημερινό τηλεοπτικό κοινό; Ελάχιστοι. Ενώ αν τους δώσεις λίγο κουτσομπολιό, λίγο τσακωμό, λίγο στρατηγική του μάνατζερ ράγκμπι, λίγο εξώφυλλο αλά Κολιδά με μαγιό και λίγα… χαστούκια όπως με Ντάνο και Χανταμπάκη, θα σπάσουν τα μηχανάκια της AGB.

Και μέσα σ’ όλα, ο Γιάννης Αϊβάζης μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο κάπου στην Πελοπόννησο, ο Κώστας Σόμερ παλεύει να κάνει ελκυστικό το προϊόν που παρουσιάζει, αλλά κακά τα ψέματα: το Survival Secrets του Epsilon μπορεί να συγκριθεί μονάχα σε ένα σημείο είτε με το Survivor, είτε με το Nomads: στο μέρος που διαδραματίζεται. Διότι, κυρίες και κύριοι (και δεν είναι ειρωνικό), όπως δεν βρίσκεις εύκολα δεύτερο Ντάνο, έτσι δεν βρίσκεις εύκολα και μέρος σαν την Κουρούτα. Να τα λέμε κι αυτά…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments