Βιβλίο

“Η Μάγισσα” της Camilla Lackberg

“Η Μάγισσα” της Camilla Lackberg
"Η Μάγισσα": Μια νέα υπόθεση για τον επιθεωρητή Πάτρικ και τη συγγραφέα σύζυγό του Έρυκα . Μια απότομη βουτιά στο μακρινό παρελθόν που αποτυπώνει με ιδιαίτερο τρόπο τις αλήθειες της σύγχρονης σουηδικής κοινωνίας.

"Η Μάγισσα" της Camilla Lackberg

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η είδηση της εξαφάνισης της τετράχρονης Νία πέφτει σαν κεραυνός στην τοπική κοινωνία της Φιελμπάκα. Ο εφιάλτης ξαναξυπνάει. Από το ίδιο αγρόκτημα τριάντα χρόνια πριν είχε εξαφανιστεί ένα άλλο τετράχρονο κορίτσι που βρέθηκε στη συνέχεια δολοφονημένο. Για τη δολοφονία της μικρής Στέλλας καταδικάστηκαν τότε δύο δεκατριάχρονες που ήταν φίλες. Η μία εξακολουθεί να μένει στο χωριό και έχει καταφέρει να χτίσει μια ήσυχη ζωή, ενώ η άλλη είναι διάσημη σταρ του Χόλιγουντ. Οι έρευνες της τοπικής αστυνομίας θα επηρεαστούν από την έρευνα που κάνει η Έρικα για την υπόθεση «Στέλλα» που είναι και το θέμα του επόμενου βιβλίου της. Μήπως υπάρχει ένας κρίκος που συνδέει τις δυο ιστορίες; Η ρίζα του κακού κρύβεται ακόμα πιο βαθιά στο παρελθόν, στο ανελέητο κυνήγι μαγισσών του 17ου αιώνα.

Διαβάζουμε ένα απόσπασμα

«Αν επιπλεύσει είναι μάγισσα. Μόνον οι μάγισσες επιπλέουν, είναι παλιά γνώση. Αν βυθιστεί είναι αθώα. Αλλά μπορώ να πω, με περηφάνια μάλιστα, ότι μέχρι τώρα δεν εκθέσαμε καμία αθώα γυναίκα σε τέτοια κατηγορία. Όλες τους επέπλεαν σαν πάπιες. Και με τον τρόπο αυτό αποκαλύφθηκαν. Αλλά μετά τους δίνουμε, φυσικά, μια ευκαιρία να ομολογήσουν και να λάβουν συγχώρεση από το Θεό”.

“Και ομολόγησαν; Οι μάγισσες που συλλάβατε;” Η Μπρίτα έσκυψε και άλλο με αποτέλεσμα οι φλόγες των κεριών να ρίχνουν σκιές που χόρευαν πάνω στο πρόσωπό της. Ο Λαρς Γιέρνε έγνεψε καταφατικά.

“Ω, ναι. Ομολόγησαν όλες τους. Ορισμένες μάγισσες έπρεπε να πειστούν λίγο περισσότερο από τις άλλες, φαίνεται πως ο Σατανάς ριζώνει περισσότερο σε κάποιες από αυτές. Κάνουμε υποθέσεις αν αυτό μπορεί αν οφείλεται στο χρονικό διάστημα που βρισκόταν η γυναίκα υπό την εξουσία του Σατανά ή αν προτιμάει κάποια περισσότερο από άλλες. Αλλά όλες ομολογούν στο τέλος. Και εκτελούνται σύμφωνα με τις εντολές του βασιλιά και Θεού».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Η Camilla Lackberg γεννήθηκε το 1974 και μεγάλωσε στη Φιελμπάκα, ένα ψαροχώρι 140 χλμ. περίπου από το Γέτεμποργ. Στη Φιελμπάκα εκτυλίσσονται και όλες οι ιστορίες των βιβλίων της. Από παιδί ήθελε να γίνει συγγραφέας. Μόλις έντεκα χρονών είχε διαβάσει όλα τα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι. Σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Γέτεμποργ και εργάστηκε ως οικονομολόγος για μερικά χρόνια στη Στοκχόλμη. Ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής στάθηκε η αφορμή για να αλλάξει καριέρα. Σήμερα τα βιβλία της σειράς με πρωταγωνιστές τη συγγραφέα Ερίκα –το alter ego της Καμίλα– και τον αστυνομικό Πάτρικ έχουν ξεπεράσει τα 20.000.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

ΤΙΤΛΟΣ: Η Μάγισσα

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Camilla Lackberg

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Γρηγόρης Κονδύλης

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ.: 848

Τιμή: 19,90 €

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments