Αυτοδιοίκηση

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Επίσκεψη στην Αρχαία Μεσσήνη και το νέο Δημαρχείο Καλαμάτας

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Επίσκεψη στην Αρχαία Μεσσήνη και το νέο Δημαρχείο Καλαμάτας
Τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και το Δήμο Καλαμάτας επισκέφθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής του στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και το Δήμο Καλαμάτας επισκέφθηκε, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από το Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη και άλλους κληρικούς, και συναντήθηκε με το Δήμαρχο.

Ο Αρχιεπίσκοπος ξεναγήθηκε στον Αρχαιολογικό χώρο από τον Καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Πέτρο Θέμελη, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη και το Δήμαρχο Μεσσήνης Γ. Τσώνη.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την συγκίνησή του που ξαναβρέθηκε σε έναν χώρο, όπου κατά το έτος 1964, εργάστηκε ως βοηθός δίπλα στον διάσημο Αρχαιολόγο Αναστάσιο Ορλάνδο, κερδίζοντας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το πρώτο του μεροκάματο.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας καλωσόρισε τον κ. Ιερώνυμο, δηλώνοντας ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ευλογία η παρουσία του στη Μεσσηνία.

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος πραγματοποίησε επίσκεψη στο νέο Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο της πόλης κ. Παναγιώτη Νίκα.

Σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται στην όμορφη Καλαμάτα. Ταυτόχρονα κάλεσε τους πολιτικούς να επισκεφθούν τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και να ενημερωθούν για την ιστορία του, αναλογιζόμενοι το παρελθόν και το σήμερα της χώρας μας.

Στο τέλος της συνάντησης αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στις 18:00 θα επισκεφθεί το Μουσείο Ελληνικής Φορεσιάς «Βικτωρία Καρέλια» και στις 19:00 θα αναγορευθεί επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρησης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments