Τεχνολογία

NASA: Σου δίνει τη δυνατότητα να “περπατήσεις” στον πλανήτη Άρη (vid)

NASA: Σου δίνει τη δυνατότητα να “περπατήσεις” στον πλανήτη Άρη (vid)
Η NASA προχώρησε στην δημιουργία ένος προγράμματος εικονικής πραγματικότητας, μέσω του οποίου ο καθένας από εμάς θα έχει τη δυνατότητα να περπατήσει και να ζήσει από κοντά τον "κόκκινο πλανήτη".

Η NASA δημιούργησε ένα πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας, μέσω του οποίου ο καθένας από εμάς θα έχει τη δυνατότητα να "περπατήσει" και να "ζήσει" από κοντά τον "Κόκκινο Πλανήτη".

Ειδικότερα, το Access Mars με εκατοντάδες χιλιάδες φωτογραφίες που συγκεντρώθηκαν από τις μη επανδρωμένες αποστολές στον Άρη επιτρέπει στους χρήστες να περιπλανηθούν στους αμμόλοφους και τις κοιλάδες που εξερευνήθηκαν. 

Μάλιστα, προσομοιώνει το περπάτημα στον Κόκκινο Πλανήτη ενώ παρέχει στο χρήστη από κοντά τις ανακαλύψεις.

«Οι επιστήμονές μας μελετούν και μαθαίνουν καθημερινά ολοένα και περισσότερο τον πλανήτη», δήλωσε ο Βίκτορ Λούο, επικεφαλής της επιχείρησης. 

«Έχουμε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε τις τεχνολογίες VR και AR για να μεταφέρουμε τους επιστήμονές μας στον Άρη κάθε μέρα. Με το Access Mars, ο καθένας στον κόσμο μπορεί να ταξιδέψει μαζί», πρόσθεσε.

Η NASA επιστράτευσε πάνω από 200.000 εικόνες από φωτογραφίες του Άρη, τις οποίες επεξαργάστηκαν ειδικοί επιστήμονες και τις συνέθεσαν σε διαστάσεις 3-D. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments