Ελλάδα

Επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο: Όπλα, εκρηκτικά και τρομοφάκελοι στο σπίτι του 29χρονου, που συνελήφθη

Επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο: Όπλα, εκρηκτικά και τρομοφάκελοι στο σπίτι του 29χρονου, που συνελήφθη
Όπλα, εκρηκτικά και έτοιμους τρομοφακέλους είναι τα ευρήματα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, από έρευνα που έκανε στο σπίτι του 29χρονου Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου για την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Συγκεκριμένα, στο σπίτι της οδού Αλκαμένους, όπου διαμένει ο 29χρονος, που συνελήφθη για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έπειτα απο έρευνα που διεξήγαγε ανακάλυψε ότι όπλα, εκρηκτικά και τρομοφακέλους, έτοιμους να αποσταλούν σε Ευρωπαϊους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 29χρονος εικάζεται ότι είναι αυτός ο οποιος κατασκεύασε και έστειλε τον παγιδευμένο φάκελο στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Στο σπίτι στην Αλκαμένους υπήρχε μία μετακόμιση σε εξέλιξη κατά τα φαινόμενα. Οταν συνελήφθη, στην ενέδρα που του είχαν στήσει οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής, ο 29χρονος οπλοφορούσε, ενώ βρέθηκαν αρκετά όπλα, σφαίρες, εκρηκτικά, αλλά και έτοιμοι τρομοφάκελοι και όπως και υλικά κατασκευής τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες τον είχαν δει να μεταφέρει πράγματα μέσα σε μαύρες σακούλες, μαζί με μία κοπέλα. Ο 29χρονος είχε νοικιάσει το διαμέρισμα με πλαστή ταυτότητα, ενώ έρευνες γίνονται σε δύο ακόμη σπίτια, στο Ελληνικό και τον Αγιο Ελευθέριο.

Ο 29χρονος θεωρείται επίσης ο άνθρωπος πίσω από την αποστολή τρομοφακέλων στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αλλά και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, την περασμένη άνοιξη.

Το χρονικό της σύλληψης

Το πρωί του Σαββάτου, συνελήφθη από άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ένας 29χρονος Έλληνας, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή στην επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου, όσο και για την αποστολή τρομοδεμάτων σε Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο 29χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος του ειδικού εφέτη ανακριτή, σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων τον Μάρτιο του 2017, με διάφορους αποδέκτες στην ΕΕ, αλλά και στις 25 Μαΐου με αποδέκτη τον πρώην πρωθυπουργό.

Οι έρευνες συνεχίζονται σε τρία ακόμη σπίτια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φαίνεται να έχει ταυτοποιηθεί DNA από το γενετικό υλικό που είχε εντοπιστεί στον τρομοφάκελο που βρήκαν οι γερμανικές αρχές, με αποδέκτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η επίθεση στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου

Ήταν λίγο πριν τις 19.00 όταν το αυτοκίνητο που μετέφερε τον κ. Παπαδήμο μαζί με δύο υπαλλήλους της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε σταματήσει στο φανάρι της οδού 3ης Σεπτεμβρίου στην διασταύρωσή της με την οδό Μάρνη. Ακριβώς από πίσω βρισκόταν ένα συνοδευτικό όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο αστυνομικοί της προσωπικής φρουράς του πρώην πρωθυπουργού.

Ο κ. Παπαδήμος λίγη ώρα νωρίτερα είχε παραλάβει από την Ακαδημία Αθηνών την αλληλογραφία του. Καθόταν στην θέση του συνοδηγού και άνοιγε τους φακέλους, όταν έγινε η έκρηξη, η οποία ήταν τόσο ισχυρή που είχε ως αποτέλεσμα να θρυμματιστεί το πίσω τζάμι της Μερσεντές και να ανοίξουν οι αερόσακοι.

Από την έκρηξη ο Παπαδήμος τραυματίστηκε στα πόδια και την κοιλιακή χώρα, ενώ οι συνεπιβάτες του οχήματος τραυματίστηκαν πιο ελαφρά.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Στο σημείο της επίθεσης έσπευσαν ασθενοφόρα που μετέφεραν τον πρώην πρωθυπουργό και τους συνεπιβάτες στον “Ευαγγελισμό”, όπως επίσης άνδρες της αντιτρομοκρατικής και της σήμανσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments