Πολιτισμός

Οι ταινίες της εβδομάδας (9/11-15/11): Κλασική Αγκάθα Κρίστι με άρωμα Χόλιγουντ και franchise Jigsaw στην 8η του εμφάνιση

Οι ταινίες της εβδομάδας (9/11-15/11): Κλασική Αγκάθα Κρίστι με άρωμα Χόλιγουντ και franchise Jigsaw στην 8η του εμφάνιση
Το κλασικό μυθιστόρημα μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι "Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές" συναντά τον splatter Jigsaw στην 8η εμφάνισή του στις σκοτεινές αίθουσες, στις ταινίες που βγαίνουν σήμερα στα ελληνικά σινεμά.

Το αξεπέραστο "Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές" (Murder On The Orient Express), βασισμένο στο μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι επανέρχεται στην μεγάλη οθόνη με χολιγουντιανό άρωμα και ένα πολυπληθές καστ ηθοποιών σε μία ταινία που αφήνει περιθώριο για πολλές συγκρίσεις.

Έγκλημα στο Οριάν ΕξπρέςΗ σύγκριση με παλαιότερες παραγωγές είναι αναπόφευκτη. Ωστόσο ο Κ¨ενεθ Μπράνα αναβιώνει το κλασικό μυθιστόρημα της μετρ του είδους Αγκάθα Κρίστι, με την ιστορία να αποκτά ένα υπερπολυτελές αλλά άνισο ρετούς. Ο ίδιος κεντρική φιγούρα πλαισιωμένη από ένα all-star καστ, που χαραμίζεται σε αδιάφορους ρόλους.

Ο διάσημος Βέλγος ντέντεκτιβ Ηρακλής Πουαρό ταξιδεύει με το Orient Express, αλλά εξαιτίας μιας τρομερής χιονοθύελλας, το τρένο σταματά στα μισά της διαδρομής Κωνσταντινούπολης-Παρισιού. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο Ράτσετ, ένας από τους επιβάτες του τρένου και ήδη ύποπτος για την υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας ενός μικρού κοριτσιού, βρίσκεται δολοφονημένος. Εγκλωβισμένοι στα χιόνια και μακριά από την αστυνομία, ο Πουαρό αναλαμβάνει να ρίξει φως στην υπόθεση. Όλοι έχουν κίνητρο, όλοι είναι ύποπτοι αλλά όλοι έχουν ένα καλό άλλοθι. Τελικά θα βρεθεί η λύση του μυστηρίου;

Παραγωγή: Ρίντλεϊ Σκοτ, Μάρκ Γκόρντον, Σάιμον Κίνμπεργκ, Κένεθ Μπράνα, Τζούντι Χόφλαντ, Μάικλ ΣάιφερΣκηνοθεσία: Κένεθ ΜπράναΣενάριο: Μάικλ ΓκρινΦωτογραφία: Χάρης ΖαμπαρλούκοςΜοντάζ: Μικ ΌντσλεϊΜουσική: Πάτρικ ΝτόιλΠρωταγωνιστούν: Τομ Μπέιτμαν, Λούσι Μπόιντον, Κένεθ Μπράνα, Ολίβια Κόλμαν, Πενέλοπε Κρουζ, Γουίλεμ Νταφό, Τζόνι Ντεπ, Τζούντι Ντεντς, Τζος Γκαντ, Μανουέλ Γκαρσία-Ρούλφο, Ντέρεκ Τζακόμπι, Μαρουάν Κενζάρι, Μισέλ Φάιφερ, Σεργκέι Πολούνιν, Ντέιζι ΡίντλεϊΔιάρκεια: 114 λεπτάΔιανομή: Odeon

Saw Legacy: JigsawΟ Jigsaw επιστρέφει, ίσως αι χωρίς λόγο πλέον, για την 8η ταινία της σειράς «Saw», θέλοντας με οποιονδήποτε τρόπο να διατηρήσει ό,τι έχει απομείνει από τη μυθολογία ενός από τα πιο πετυχημένα franchise τρόμου των τελευταίων χρόνων. Επτά χρόνια μετά την τελευταία ταινία της σειράς, ο γνωστός serial killer ετοιμάζεται για νέο κύκλο αίματος. 

Μετά από μια σειρά φόνων που φέρουν την σφραγίδα του δολοφόνου Jigsaw, η αστυνομία αρχίζει να κυνηγάει το φάντασμα ενός άνδρα, νεκρού για πάνω από μια δεκαετία, εμπλεκόμενοι σε ένα νέο παιχνίδι που είναι μόνο στην αρχή. Eχει επιστρέψει ο Τζον Κράμερ από τους νεκρούς για να θυμίσει στον κόσμο πως πρέπει να είναι ευγνώμονες για το δώρο της ζωής; Ή είναι μια παγίδα που έχει στήσει ένας άλλος δολοφόνος με τη δική του ατζέντα; Και καθώς τα πτώματα ειδεχθών φόνων συσσωρεύονται ανά την πόλη και οι έρευνες προχωρούν, όλα τα στοιχεία οδηγούν σε ένα πρόσωπο: τον Τζον Κράμερ. 

Παραγωγή: Γκρεγκ Χόφμαν, Ορεν Κούλες, Μαρκ ΜπεργκΣκηνοθεσία: Μάικλ Σπίριγκ, Πίτερ ΣπίριγκΣενάριο: Πίτερ Γκολντφίνγκερ, Τζος ΣτόλμπεργκΦωτογραφία: Μπεν ΝοτΜοντάζ: Κέβιν ΓκρέουτερτΜουσική: Τσάρλι ΚλάουζερΠρωταγωνιστούν: Ματ Πάσμορ, Κάλουμ Κιθ Ρένι, Κλε Μπένετ, Χάνα Έμιλι Άντερσον, Λόρα Βάντερβουρτ, Μαντέλα Βαν Πίμπλς, Πολ Μπράουνστάιν, Μπρίτανι Άλεν και Τζόσια ΜπλακΔιάρκεια: 92 λεπτάΔιανομή: Tanweer

Μια Χαρούμενη ΟικογένειαΒασισμένη στο ομώνυμο best seller του βραβευμένου με Διεθνές Βραβείο Εμμυ Γερμανού σεναριογράφου και συγγραφέα, Ντέιβιντ Σάφιερ, η παιδιή ταινία της εβδομάδας είναι μία ευχάριστη νότα μεταξύ των άλλων ταινιών τρόμου και μυστηρίου. 

Παρά τον τίτλο τους, η οικογένεια των Γουίσμποουν μόνο ευτυχισμένη δεν είναι. Το βιβλιοπωλείο της μαμάς Έμμα είναι γεμάτο χρέη, ο μπαμπάς Φρανκ δουλεύει ασταμάτητα, η Φαίη, η έφηβη κόρη δεν τα πηγαίνει καλά με τις σχολικές εξετάσεις και ο Μαξ, ο βενιαμίν της οικογενείας είναι ένα πανέξυπνο αγόρι που είναι θύμα bulling στο σχολείο. Σε μια προσπάθεια να επανασυνδεθούν σαν οικογένεια, η μαμά Έμμα οργανώνει μια βραδινή οικογενειακή έξοδο. Όμως, τα σχέδια της θα γυρίσουν μπούμερανγκ, όταν μια κακιά μάγισσα τους καταραστεί μεταμορφώνοντας τους σε τέρατα.

Παραγωγή: Χόλγκερ ΤάπεΣκηνοθεσία: Χόλγκερ ΤάπεΣενάριο: Ντείβιντ Σάφερ, Καταρίνα ΤζανκΜοντάζ: Μπιορν ΤέμπνερΜουσική: Χέντρικ ΣβάρτζερΜε τις φωνές των: (με τις φωνές των) Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου, Κατερίνας Γκίργκις, Στεφανίας Φιλιάδη, Νικόλα Κατσάτσου, Κωνσταντίνου Κακανά, Γιάννη ΥφαντήΔιάρκεια: 96 λεπτάΔιανομή: Tanweer

Οι Γάτες της ΚωνσταντινούποληςTo ντοκιμαντέρ-έκπληξη της χρονιάς είναι ένα τρυφερό πορτρέτο της Κωνσταντινούπολης μέσα από τις γάτες που αποτελούν σήμα κατατεθέν της και τους ανθρώπους που πέφτουν θύματα της γοητείας τους. Η ταινία που εντυπωσιάζει όπου κι αν προβάλλεται, ακολουθεί 7 διαφορετικούς γατο-χαρακτήρες στις περιπλανήσεις τους στα σοκάκια, τις αγορές, το λιμάνι, τις ταράτσες, στην Κωνσταντινούπολη και τον Βόσπορο. 

Μέσα από τις ιστορίες αυτών των εντελώς διαφορετικών 7 γάτο-προσωπικοτήτων, αλλά και των ανθρώπων που έρχονται σε επαφή μαζί τους, «Οι Γάτες της Κωνσταντινούπολης» σκιαγραφούν ένα κοντινό, γεμάτο ζεστασιά πορτραίτο της Πόλης.

Παραγωγή: Τσεϊντά Τορούν, Τσάρλι ΒούπερμανΣκηνοθεσία: Τσεϊντά ΤορούνΣενάριο: Τσεϊντά ΤορούνΦωτογραφία: Τσάρλι Βούπερμαν, Αλπ ΚορφάλιΜοντάζ: Μο ΣτέμπεΜουσική: Κίρα ΦοντάναΔιάρκεια: 79 λεπτάΔιανομή: Filmtrade.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments