Υγεία

Καναδάς: Σε δοκιμές νέο φάρμακο για την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση

Καναδάς: Σε δοκιμές νέο φάρμακο για την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση
Eπιστήμονες από τον Καναδά ανακοίνωσαν ότι δοκιμάζουν ένα νέο φάρμακο για την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS), γνωστή και ως νόσο του κινητικού νευρώνα .

Το φάρμακο είναι η πιμοζίδη, η οποία όπως έχουν δείξει οι έως τώρα δοκιμές σε ανθρώπους και πειραματόζωα που γίνονται στον Καναδά, είναι ασφαλής και φαίνεται να «μετριάζει» την επιδείνωση της νόσου, σταθεροποιώντας την κατάσταση του ασθενούς. 

Η ALS είναι μια νευροεκφυλιστική πάθηση που στις περισσότερες φορές οδηγεί σε προοδευτική παράλυση των σκελετικών μυών και, κατά μέσο όρο, σε θάνατο μέσα σε τρία χρόνια από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Σε λίγες εβδομάδες σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκινά η φάση 2 της κλινικής δοκιμής της πιμοζίδης σε 100 εθελοντές, με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή Λόρενς Κόρνγκατ του Πανεπιστημίου του Κάλγκαρι. Η μελέτη θα πραγματοποιηθεί στον Καναδά σε εννέα νοσοκομεία και θα διαρκέσει περίπου έξι μήνες, προκειμένου να επιβεβαιώσει την ασφάλεια του φαρμάκου αλλά και την αποτελεσματικότητά του στη μετρίαση των συμπτωμάτων.

Ο πιο διάσημος ασθενής της οποίας είναι ο καθηλωμένος στο αναπηρικό αμαξίδιό του, είναι ο βρετανός επιστήμονας Στίβεν Χόκινγκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments