Υγεία

Μελβούρνη: Ο Τουρισμός Υγείας στο προσκήνιο – Συνέδριο με τη συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων και επιχειρηματιών

Μελβούρνη: Ο Τουρισμός Υγείας στο προσκήνιο – Συνέδριο με τη συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων και επιχειρηματιών
Ο Τουρισμός Υγείας μπορεί να δώσει το έναυσμα της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας την επερχόμενη δεκαετία.

Ο Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα είναι το θέμα που θα τεθεί επί τάπητος στο συνέδριο που διοργανώνει στη Μελβούρνη, το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Μελβούρνης, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2017.

Το παρών στο συνέδριο θα δώσουν αρκετοί Έλληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες, καθώς και μέλη της Ελληνικής και της Αυστραλιανής κυβέρνησης. Πρώτος σταθμός ήταν η Νέα Υόρκη, τον Οκτώβριο του 2016. Έπειτα σειρά είχε το Μόντρεαλ του Καναδά και το Σικάγο των ΗΠΑ, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2017.

Άξιο μνημόνευσης, πως το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε μια ήπειρο που αποτελεί κυττίδα Ελληνισμού, καθώς 600.000 Έλληνες βρίσκονται στην Αυστραλία με τους 300.000 να ζουν μάλιστα στην Μελβούρνη.

Αναφερόμενος στο θέμα ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του ΙΣΑ της ΚΕΔΕ και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, ανέφερε ότι «ο τουρισμός υγείας μπορεί να γίνει η χρυσή ευκαιρία για τη χώρα μας. Καθώς μπορεί να συμβάλλει αφενός στην ανάπτυξη και ανάκαμψη της οικονομίας και αφετέρου στον εμπλουτισμό του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών, στην ποιοτική βελτίωση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τον ελληνικό τουρισμό. Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς του ιατρικού τουρισμού, αφού διαθέτει μια σειρά από πλεονεκτήματα που της το επιτρέπουν, όπως είναι το συγκριτικά χαμηλό κόστος των υπηρεσιών σε συνδυασμό με την υψηλού επιπέδου επιστημονική επάρκεια και εμπειρία του ιατρικού προσωπικού και τις σύγχρονες υποδομές υγείας Για το λόγο αυτό έχουμε ξεκινήσει μια σειρά σημαντικών δράσεων και διεθνών επαφών που έχουν στόχο την ενημέρωση αναφορικά με τις προοπτικές του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα, τις δυνατότητες ανάπτυξης και προώθησης υψηλής ποιότητας ιατρικών και τουριστικών υπηρεσιών καθώς και την υλοποίηση των σχετικών επενδυτικών υποδομών μέσα στο διεθνές περιβάλλον».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments