Υγεία

Ιλαρά: Σε έξαρση και τον Νοέμβριο – 80 νέα κρούσματα

Ιλαρά: Σε έξαρση και τον Νοέμβριο – 80 νέα κρούσματα
Η επιδημική έξαρση της ιλαράς συνεχίζεται. Η τελευταία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ κάνει λόγο για 80 νέα κρούσματα ιλαράς τα οποία δηλώθηκαν από 23 έως 30 Νοεμβρίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό, από τον περασμένο Μάιο μέχρι σήμερα, σε 604.

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η κατάσταση σχετικά με την ιλαρά στη χώρα μας, με την επιδημική της έξαρση να συνεχίζεται. Μάλιστα τα κρούσματα ιλαράς αυξάνονται συνεχώς σύμφωνα με την επιδημιολογική καταγραφή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Η τελευταία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ κάνει λόγο για 80 νέα κρούσματα ιλαράς τα οποία δηλώθηκαν από 23 έως 30 Νοεμβρίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό, από τον περασμένο Μάιο μέχρι σήμερα, σε 604.

Έχει καταγραφεί ένας θάνατος βρέφους Ρομά που ήταν ανεμβολίαστο, κόλλησε τη νόσο, εμφάνισε επιπλοκές και κατέληξε από σηψαιμία. 

Το επίκεντρο της επιδημικής έξαρσης παραμένει στη νότιο Ελλάδα, ιδίως στην Αττική και την Πελοπόννησο, ενώ στη πλειονότητα των κρουσμάτων πρόκειται για άτομα από κοινότητες Ρομά και άτομα από τον γενικό πληθυσμό κυρίως ηλικίας 25-44 χρόνων που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά. Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνουν τον εμβολιασμό με το μικτό εμβόλιο ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments