Αυτοδιοίκηση

Agriniopress: Κομμένη στη μέση η Αιτωλοακαρνανία – Προβλήματα σε Μακρυνεία, Παραβόλα, Μεσολόγγι

Agriniopress: Κομμένη στη μέση η Αιτωλοακαρνανία – Προβλήματα σε Μακρυνεία, Παραβόλα, Μεσολόγγι
Η σφοδρή βροχόπτωση που πλήττει την Αιτωλοακαρνανία από τα ξημερώματα, προκαλεί ήδη πολύ σοβαρά προβλήματα σε διάφορες περιοχές τόσο στον Δήμο Μεσολογγίου, όσο και στον Δήμο Αγρινίου, σύμφωνα με το Agriniopress.

ΑιτωλοακαρνανίαΚακοκαιρία: Όπως μεταδίδει το Agriniopress, συγκεχυμένη είναι η κατάσταση στην Μακρυνεία, όπου ειδικά στο Ζευγαράκι (φωτο) έχει κλείσει ο δρόμος από υπερχείλιση του ρέματος Ακαρέπη και γίνεται λόγος για μεγάλες ποσότητες από φερτά υλικά, όπως και στις Παπαδάτες από υπερχειλίσεις ρεμάτων κλπ. Κλειστή είναι και η περιφερειακή της Μακρυνείας.

Το σοβαρότερο πρόβλημα υπάρχει στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, όπου από το Κεφαλόβρυσο και μετά έχουν κατέβει μεγάλες ποσότητες λάσπης και φερτών υλικών και η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

Στην διασταύρωση Συκιάς η Τροχαία έχει σταματήσει την κυκλοφορία.

Πληροφορίες αναφέρουν υπερχείλιση ρεμάτων και στη Νεάπολη, στην παλιά εθνική οδό.

Το agriniopress.gr επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γκρίζη που έκανε γνωστό πως γίνεται μια προσπάθεια να ανοίξει ο δρόμος στην Μακρυνεία, με μηχανήματα που θα προσεγγίσουν από τα άλλα χωριά και όχι από Αγρίνιο. Είπε ακόμη πως η κατάσταση σε Καινούργιο, Παναιτώλιο, Παντάνασσα είναι κάπως ελεγχόμενη προς το παρόν.

Πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία κάνουν λόγο για σοβαρά προβλήματα με πλημμύρες και στην Παραβόλα, ενώ στον Δήμο Μεσολογγίου προβλήματα υπάρχουν στις Οινιάδες και το Αιτωλικό, που έχουν εξομαλυνθεί κάπως.

Στην Παραβόλα συγκεκριμένα, έχουν υπερχειλίσει ρέματα, στην περιοχή Τραγάνα Παραβόλας. Λέγεται πως έχουν παρασυρθεί και οχήματα και έχουν πλημμυρίσει υπόγεια. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρχουν εγκλωβισμένα οχήματα.

Πολλές είναι οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Αγρινίου για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια σε διάφορές περιοχές. Οι ενέργειες των πυροσβεστών έχουν επικεντρωθεί σε Παραβόλα και Μακρυνεία , ενώ κλήσεις υπάρχουν από πολλά χωριά όπως τη Νεάπολη, το Δοκίμι κλπ.

Κλήσεις δέχεται η Π.Υ. και μέσα από το Αγρίνιο.

Πριν από λίγο το onairnews.gr μετέδωσε από την περιοχή του Μεσολογγίου:

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα από τα ξημερώματα χτυπούν τον νομό Αιτωλοακαρνανίας δημιουργώντας πολλά προβλήματα. Αυτή την ώρα μηχανήματα του δήμου Μεσολογγίου και της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας προσπαθούν να ανοίξουν την εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων που έχει κλείσει από χώματα που κατέβηκαν από το βουνό.

Agriniowebradio.gr

Προβλήματα σοβαρά από την έντονη βροχόπτωση στο Νεοχώρι ,στο Αιτωλικό , στο Ζευγαράκι έχουν κινητοποιήσει τους ανθρώπους της Περιφέρειας με επικεφαλή τον προιστάμενο Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Τέγα όπως επίσης και τον δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Νίκο Καραπάνο με δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι είναι από την πρώτη στιγμή στις περιοχές που έχουν προβλήματα.

Πληρώματα της τροχαίας Μεσολογγίου και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας βρίσκονται από τα ξημερώματα στις περιοχές και συνδράμουν σε βοήθεια.

Περισσότερα