Αυτοδιοίκηση

Υπουργείο Εσωτερικών: Έκτακτη ενίσχυση στους δήμους Αγρινίου, Μεσολογγίου, Κόνιτσας και Πρέβεζας

Υπουργείο Εσωτερικών: Έκτακτη ενίσχυση στους δήμους Αγρινίου, Μεσολογγίου, Κόνιτσας και Πρέβεζας
Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών ενισχύονται με 1,35 εκατομμύρια ευρώ οι Δήμοι Αγρινίου, Μεσολογγίου, Κόνιτσας και Πρέβεζας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση από το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο των ειδικών μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης, από την πρωτοφανή βροχόπτωση, στους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Πρέβεζας και Ιωαννίνων, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, «ανταποκρινόμενος, χωρίς καθυστέρηση, στα αιτήματα που υπέβαλαν οι Δήμοι Αγρινίου, Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Κόνιτσας και Πρέβεζας, ενέκρινε εκτάκτως οικονομική ενίσχυση ύψους 1.350.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι πρώτες ανάγκες στα δίκτυα και τις υποδομές των περιοχών, που επλήγησαν εξαιτίας της τραγικής καταστροφικής πλημμύρας».

Με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου Εσωτερικών «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους, η εν λόγω χρηματοδότηση αποδίδεται ως εξής:

Δήμος Αγρινίου, Νομός Αιτωλ/νίας: 400.000 ευρώ

Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Νομός Αιτωλ/νίας: 350.000 ευρώ

Δήμος Κόνιτσας, Νομός Ιωαννίνων: 300.000 ευρώ

Δήμος Πρέβεζας, Νομός Πρέβεζας: 300.000 ευρώ.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι