Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Ισραήλ: Αεροπορικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας
Ισραήλ: Αεροπορικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας | Pagenews.gr
Pagenews Team 14 Δεκεμβρίου 2017, 13:08 14 Δεκεμβρίου 2017, 13:08

Το Ισραήλ έπληξε στόχους της Χαμάς, ενώ έκλεισαν και δύο συνοριακοί σταθμοί ελέγχου στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι Ισραηλινοί χτύπησαν βάσεις της Χαμάς με δύο στρατιωτικά ελικόπτερα, ενώ σύμφωνα με αναφορές των Παλαιστινίων, δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους. Στόχος της ισραηλινής αεροπορίας ήταν ένα στρατόπεδο των παλαιστινιακών δυνάμεων και βάσεις εκτόξευσης ρουκετών. Εικάζεται πως επλήγησαν οι θέσεις από τις οποίες εκτοξεύθηκαν νωρίτερα οι πέντε ρουκέτες προς τα ισραηλινά εδάφη, οι δύο εκ των οποίων αναχαιτίστηκαν, ενώ οι άλλες τρεις έπεσαν σε μη κατοικήσιμα εδάφη.

Όπως ανακοίνωσαν οι Ισραηλινοί, παράλληλα έκλεισαν -για λόγους ασφαλείας- τα συνοριακά κέντρα ελέγχου, Kerem Shalom, το οποίο είναι το βασικό σημείο εισόδου και το Erez.

Σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους, οι Ισραηλινοί εκτόξευσαν 13 ρουκέτες από δύο ελικόπτερα, πλήττοντας στόχους στην πόλη της Γάζας και στην Καν Γιουνίς. Εκτός των αναφορών που υπάρχουν για δύο νεκρούς, προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στα στρατόπεδα της Χαμάς, καθώς και σε παρακείμενες κατοικίες.

Οι Ισραηλινοί, μέσω εκπροσώπου του στρατού, δήλωσαν αποφασισμένοι να διαφυλάξουν την ασφάλεια των πολιτών τους, χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο και ανεξαρτήτου κόστους.

Η ένταση μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών κορυφώθηκε τα τελευταία 24ωρα, μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ετικέτες: 


2017