Διεθνή

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί και 100 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου (pics & vid)

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί και 100 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου (pics & vid)
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 100, αρκετοί από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας είναι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η αιτία του εκτροχιασμού.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε τη Δευτέρα στο βορειοδυτικό τμήμα των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον τραγικό απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Πολιτείας της Ουάσιγκτον.

Η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας είναι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η αιτία του εκτροχιασμού της αμαξοστοιχίας στις ΗΠΑ. Οπως ανακοίνωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών το τρένο κινούνταν με ταχύτητα 128 χλμ την ώρα ενώ το όριο ήταν 48 χλμ.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Ουάσιγκτον, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 100, αρκετοί από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Μας ενημέρωσαν ότι υπάρχουν τρία θύματα σε αυτό το στάδιο» ανέφερε η Μπρουκ Μπόβα, εκπρόσωπος της πολιτειακής αστυνομίας της Ουάσιγκτον, διευκρινίζοντας ότι «περίπου 100» άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Το δυστύχημα συνέβη όταν τα βαγόνια ενός επιβατικού συρμού με 77 επιβάτες εκτροχιάστηκαν καθώς το τρένο περνούσε μια ανισόπεδη διάβαση, με αποτέλεσμα πολλά βαγόνια να καταλήξουν στον αυτοκινητόδρομο.

Νωρίτερα, αμερικανικά ΜΜΕ είχαν κάνει λόγο για έξι νεκρούς, έναν αριθμό που οι αρχές δεν επιβεβαίωσαν.

Ο κυβερνήτης της Ουάσιγκτον Τζέι Ίνσλι κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού ο εκτροχιασμός του τρένου της Amtrak προκάλεσε «απώλειες ζωής, τραυματισμούς και καταστροφές σε υποδομές».

Η αμαξοστοιχία 501, που εκτελούσε το δρομολόγιο Σιάτλ- Πόρτλαντ, εκτροχιάστηκε γύρω στις 07.40 τοπική ώρα (17.40 ώρα Ελλάδας) καθώς διερχόταν από μια γέφυρα πάνω από τον αυτοκινητόδρομο I5. Στις φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα το υπουργείο Μεταφορών της πολιτείας και η αστυνομία διακρίνονται τουλάχιστον δύο συρμοί να έχουν πέσει και από τις δύο πλευρές της γέφυρας πάνω στο οδόστρωμα στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Ολύμπια με την Τακόμα. 

«Υπάρχουν νεκροί» δήλωσε ο Εντ Τρόιγερ, αξιωματικός στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Πιρς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, κάνοντας λόγο για ένα σκηνικό «πραγματικά τρομακτικό». Μόλις έφθασαν οι ομάδες διάσωσης «ήταν προφανές ότι υπήρχαν νεκροί και τραυματίες» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο αστυνομικός είπε επιπλέον ότι κανένας οδηγός δεν σκοτώθηκε από την πτώση των βαγονιών στον δρόμο όμως πολλοί έχουν τραυματιστεί. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments