Αυτοδιοίκηση
pagenews.gr / Αυτοδιοίκηση / Γεφύρι της Πλάκας: Το καλοκαίρι ξεκινούν οι εργασίες αναστήλωσης
Γεφύρι της Πλάκας: Το καλοκαίρι ξεκινούν οι εργασίες αναστήλωσης | Pagenews.gr
Pagenews Team 20 Δεκεμβρίου 2017, 15:45 20 Δεκεμβρίου 2017, 15:45

Στην Επιτροπή εξετάστηκε η πορεία των εργασιών για την αναστήλωση που πρέπει να γίνει στο Γεφύρι της Πλάκας, παρουσία της υπουργού, του γενικού γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε, του δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και εκπροσώπων από τη γενική γραμματεία Νεωτέρων Μνημείων, του ΤΕΕ Τμήματος Ηπείρου και του Ε.Μ.Π.

Όπως ανακοινώθηκε, παραδόθηκε από τον μελετητή στο Υπουργείο Πολιτισμού η Στατική – Αρχιτεκτονική Μελέτη του έργου της αναστήλωσης, η οποία θα εγκριθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Μετά την έγκριση, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανάθεσης του έργου, έτσι ώστε μέχρι την άνοιξη να έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος και το καλοκαίρι να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Τονίστηκε, επίσης, πως εκτελέστηκαν, με άριστο τρόπο, από την Περιφέρεια Ηπείρου οι εργασίες στερέωσης και ενίσχυσης του δυτικού μεσόβαθρου και του δυτικού βάθρου του Γεφυριού, κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών στερέωσης – ενίσχυσης των βάθρων, κατά τους προηγούμενους μήνες, και την αισιοδοξία του για τη συνέχεια, εξέφρασε με δήλωσή του ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.

«Η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των εγκρίσεων των μελετών και των διαδικασιών ανάθεσης αποτελεί κρίσιμο ζήτημα και απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάδειξη του αναδόχου μέχρι την ερχόμενη άνοιξη και την έναρξη των εργασιών το καλοκαίρι.

Είμαι αισιόδοξος ότι το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί και το καλοκαίρι του 2018 θα δούμε το γεφύρι να στήνεται πάλι πάνω από τον Άραχθο. Όλα τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ετικέτες: 


2017