Διεθνή

Λιβερία: Συγχαρητήρια του ΓΓ του ΟΗΕ στον Τζορτζ Γουεά για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές

Λιβερία: Συγχαρητήρια του ΓΓ του ΟΗΕ στον Τζορτζ Γουεά για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες "συνεχάρη" την Παρασκευή, τονίζει μια ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του, τον Τζορτζ Γουεά για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές στη Λιβερία, έπειτα από μια "επιτυχημένη εκλογική διαδικασία, η οποία διεξήχθη σε ειρηνικό πλαίσιο".

Η διεξαγωγή και η ολοκλήρωση "ειρηνικών, διαφανών, ελεύθερων και δίκαιων εκλογών επιβεβαιώνει ότι η Λιβερία βαδίζει προς τη διαρκή ειρήνη, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη", πρόσθεσε ο Αντόνιο Γκουτέρες, αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία τον επικαλείται ο εκπρόσωπός του, ο Στεφάν Ντουζαρίτς.

Οι προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Λιβερία είναι "σημαντικές" και θα απαιτήσουν "ενότητα" ανάμεσα στον "εκλεγμένο πρόεδρο και την κυβέρνησή του καθώς και όλα τα πολιτικά κόμματα" στη χώρα, εκτίμησε ο Γκουτέρες.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ εννοεί να "συνεργαστεί στενά με τον εκλεγμένο πρόεδρο και τον λαό της Λιβερίας για να εδραιωθεί η ειρήνη και η οικονομική ανάπτυξη" στη χώρα αυτή, σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Η εθνική εκλογική επιτροπή της Λιβερίας ανακοίνωσε επίσημα την Παρασκευή τη "νίκη στον δεύτερο γύρο" των προεδρικών εκλογών, ο οποίος διεξήχθη την Τρίτη, του Τζορτζ Γουεά και της συνυποψήφιάς του, της Τζούελ Χάουαρντ-Τέιλορ, ανοίγοντας τον δρόμο για την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας στη χώρα, που για χρόνια σπαρασσόταν από μια σειρά βάρβαρων εμφύλιων συρράξεων (1989-2003) οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 250.000 ανθρώπους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments