Υγεία

Αναψυκτικά: Ο λόγος της παχυσαρκίας

Αναψυκτικά: Ο λόγος της παχυσαρκίας
Τα αναψυκτικά περιέχουν διάφορες φυσικές ή τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, οι οποίες επιβαρύνουν την ημερήσια κατανάλωση θερμίδων με 114 θερμίδες, αυξάνοντας έτσι τα ποσοστά παχύσαρκων παιδιών.

Σύμφωνα στοιχεία που σύλλεξε η UNICEF, το Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και η Παγκόσμια Τράπεζα, ο αριθμός των παχύσαρκων παιδιών, παγκοσμίως, αυξήθηκε από 32 εκατομμύρια σε 42 εκατομμύρια. Να σημειωθεί όμως, ότι καταγράφτηκε και αύξηση στην κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη και άλλες γλυκαντικές ουσίες.

«Το σύνολο των επιστημονικών δεδομένων επιβεβαιώνει ότι τα αναψυκτικά με ζάχαρη και άλλες γλυκαντικές ουσίες συντελούν σε παχυσαρκία και περιττά κιλά σε παιδιά και ενήλικες», αναφέρει η Δρ Ναταλι Φαρπουρ-Λαμπερτ, εγκλεγμένη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη μελέτη της Παχυσαρκίας και ερευνήτρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γενεύης.

Ενώ συνεχίζει, «Καταφέραμε να συμπεριλάβουμε στην συστηματική ανάλυσή μας 30 νέες μελέτες που δεν είχαν χρηματοδοτηθεί από την βιομηχανία τροφίμων, και είχαν γίνει κατά μέσο όρο 10 ανά έτος. Τα πρόσφατα αυτά στοιχεία δείχνουν ότι η κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη και γλυκαντικές ουσίες σχετίζονται με την παχυσαρκία στα παιδιά».

Εκ των 30 μελετών, οι 20 έγιναν σε παιδιά και οι 10 σε ενήλικες. Το 33% αυτών είχαν πραγματοποιήθηκαν στην Ευρώπη, το 23% στις ΗΠΑ, το 17% στη Μέση και Νότια Αμερική, το 10% στην Αυστραλία, το 7% στη Νότια Αφρική και το υπόλοιπο 10% σε Ιράνη, Ταϋλάνδη και Ιαπωνία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments