Υγεία

Ωμό νερό: Η νέα… “μόδα” στη διατροφή που έχει διχάσει τους ειδικούς

Ωμό νερό: Η νέα… “μόδα” στη διατροφή που έχει διχάσει τους ειδικούς
Ωμό νερό. Διατροφική μόδα για τους Αμερικανούς που διχάζει τους ειδικούς.

Ωμό νερό. Αυτή είναι η νέα… μόδα στην εναλλακτική διατροφή και έχει ξετρελάνει το τελευταίο διάστημα τους Αμερικανούς και οι ειδικοί είναι κάτι παραπάνω από επιφυλακτικοί.

Όλοι και περισσότεροι Αμερικανοί αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το πόσιμο νερό της βρύσης ή το εμφιαλωμένο, προτιμώντας το ‘ωμό νερό’. Οι λάτρεις του υπόσχονται ακόμη και ότι έχει μία "ελαφρώς υπέροχη γεύση"!

Η εταιρεία που το εμπορεύεται, "ξεπουλάει" και θησαυρίζει, αφού κάθε μπουκάλι κοστίζει περί τα 27 δολάρια. Κάποιοι από αυτούς δεν διστάζουν να υποστηρίξουν ότι το πόσιμο νερό που πίνουμε οι κοινοί θνητοί από τις βρύσες μας είναι στην ουσία… "νερό τουαλέτας ανακατεμένο με χημικά". Έτσι ορισμένες συσκευασίες "ωμού νερού" στις ΗΠΑ έφτασαν να κοστίζουν ακριβότερα και από ένα γαλόνι βενζίνης. Ένω άλλες εταιρείες εμπορεύονται ακόμη και ειδικό "εξοπλισμό" για να συλλέγουν οι ενδιαφερόμενοι το νερό της βροχής, νερό από πηγάδια, κ.λπ..

Στα social media, κάποιοι μιλούν για θαύμα, μοναδική ευεξία και ευεργετικές ιδιότητες (υποστηρίζουν ότι είναι ακόμη και πιο… ενυδατικό) και κάποιοι άλλοι απλώς για τη νέα… ανόητη μόδα της εποχής, κάνοντας λόγο ακόμη και για "νερό των ηλιθίων".

Οι επιστήμονες από την πλευρά του κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Και τονίζουν ότι το συγκεκριμένο νερό όχι απλά δεν έχει ευεργετικές ιδιότητες, αλλά είναι έως και επικίνδυνο για την υγεία.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων, το μη επεξεργασμένο νερό περιέχει απλές βρομιές, βακτήρια και παράσιτα, που μπορούν να προκαλέσουν μια σειρά από δυσάρεστες και επικίνδυνες για την υγεία επιπλοκές, μεταξύ των οποίων ηπατίτιδα, σαλμονέλα, e-coli, giardia και νοροϊό. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το μη επεξεργασμένο και μη αποστειρωμένο νερό ευθύνεται για τουλάχιστον μισό εκατ. θανάτους από διάρροια ετησίως σε όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments