Αθλητισμός

Δήλωση έκπληξη ο Γκαρσία για τον Ολυμπιακό

Δήλωση έκπληξη ο Γκαρσία για τον Ολυμπιακό
Την είδατε;

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας τον νέο προπονητή του, Όσκαρ Γκαρσία, ο οποίος παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις ως ”τιμονιέρης” των ”ερυθρολεύκων”.

Αναλυτικά:

«Είναι τιμή και χαρά να βρίσκομαι εδώ. Είναι χαρά και τιμή να βρίσκομαι σε έναν σύλλογο, τον μεγαλύτερο της Ελλάδας. Ελπίζω να σταθώ στο ύψος των προσδοκιών, όπως και οι προηγούμενοι προπονητές. Με κάποιους από αυτούς είχα επαφές τις προηγούμενες ημέρες και διαπίστωσα ότι έρχομαι σε έναν μεγάλο σύλλογο». 

Ακολούθησαν ερωτήσεις από δημοσιογράφους: 

-Σχετικά με τους στόχους και τη φιλοσοφία του: «Θέλω να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα. Αυτή είναι η φιλοσοφία η δική μου και των συνεργατών μου. Πρέπει να προσπαθούμε κάθε μέρα για το καλύτερο κι αυτό θα επιδιώξω με τους παίκτες μου». 

-Για το αν μίλησε με τον Ερνέστο Βαλβέρδε: «Ναι, μίλησα μαζί του την προηγούμενη εβδομάδα». 

-Οι πρώτες εντυπώσεις του από τον Ολυμπιακό: «Θα πρέπει πρώτα να προπονήσω την ομάδα, σε δύο ημέρες έχουμε παιχνίδι. Έχω μεγάλη όρεξη και να δω τι μπορώ να βελτιώσω και να ενισχύσω όσα γίνονται καλά». 

-Για την επιθετική φιλοσοφία του και για τους παίκτες που βγαίνουν από τις ακαδημίες: «Συμπίπτει η φιλοσοφία μας σχετικά με τους νέους παίκτες. Μπορείτε να το δείτε στις ομάδες στις οποίες έχω δουλέψει. Είναι σημαντικό να δίνεις ευκαιρίες σε νέους παίκτες. Είμαι περήφανος διότι έδωσα την ευκαιρία σε νεαρούς παίκτες, οι οποίοι κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τις εθνικές ομάδες της χώρας τους. Προέρχομαι άλλωστε από μια ομάδα που έχει ίσως την καλύτερη ακαδημία του κόσμου, τη Μπαρτσελόνα». 

-Για το αν του έκανε εντύπωση το γεγονός ότι προσλήφθηκε, ενώ ο Ολυμπιακός είχε έξι συνεχόμενες νίκες και ήταν πρώτος στο πρωτάθλημα: «Δεν θυμάμαι πότε ήταν η πρώτη φορά που μίλησα με τον σύλλογο, νομίζω πως η ομάδα ήταν στην τρίτη θέση. Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία, είμαι περήφανος που με διάλεξε ο σύλλογος γι’ αυτή τη θέση».

-Για το τι μέτρησε στην απόφασή του να αποδεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού: «Δεν υπήρχε μεγάλο διάστημα στις συζητήσεις. Όπως ο σύλλογος κάνει συζητήσεις με προπονητές και έρευνα αγοράς, έτσι κάνει και ο προπονητής, ενημερώνεται για την ομάδα, μιλάει με προπονητές και μαθαίνει πράγματα. Δεν ήταν μεγάλο το διάστημα των συζητήσεων με τον Ολυμπιακό».

-Ποια είναι τα στοιχεία που θέλει να έχει η ομάδα του: «Μου αρέσει να παίζουμε επιθετικά, η ομάδα να έχει την κατοχή της μπάλας, να παίζουμε κοντά στην αντίπαλη περιοχή, να αφήνουμε τον αντίπαλο μακριά από την δική μας. Το ιδανικό θα ήταν να κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια, αλλά θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε σε όσα πιο πολλά γίνεται». 

-Για όσα του είπαν συμπατριώτες του για τον Ολυμπιακό και για το αν τον καλύπτει το υπάρχον ρόστερ: «Μου μίλησαν με πολύ καλά λόγια για τους οπαδούς και για τον κόσμο που δουλεύει στον Ολυμπιακό, για τη διοίκηση και τον πρόεδρο. Επίσης, για την πόλη και για τις συνθήκες ζωής εδώ. Δεν είχα την ευκαιρία να είμαι από την αρχή της σεζόν, σίγουρα σκέφτομαι κάποιες αλλαγές. Θα ήθελα την ενίσχυση της ομάδας σε κάποιες θέσεις, αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον προπονητή. Θα συζητήσουμε και θα δούμε τι μπορεί να γίνει». 

-Για το αν θα ήθελε και άλλο… δώρο εκτός της απόκτησης του Κέβιν Μιραλάς: «Οι προπονητές ποτέ δεν κουράζονται να δέχονται δώρα». 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments