Αυτοδιοίκηση
pagenews.gr / Αυτοδιοίκηση / Δήμος Λέσβου: Αρμόδιος για την συλλογή και διαχείριση προϊόντων κατεδάφισης σεισμόπληκτων κτισμάτων
Δήμος Λέσβου: Αρμόδιος για την συλλογή και διαχείριση προϊόντων κατεδάφισης σεισμόπληκτων κτισμάτων | Pagenews.gr
Pagenews Team 8 Ιανουαρίου 2018, 10:24 8 Ιανουαρίου 2018, 10:24

Ο δήμος Λέσβου ανακοίνωσε τη διαδικασία συλλογής και απομάκρυνσης των προϊόντων από τα σεισμόπληκτα κτίρια αλλά και τη διαδικασία φύλαξης των δομικών στοιχείων των κτισμάτων αυτών προς επαναχρησιμοποίηση τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Λέσβου θα προβαίνει για κάθε επικίνδυνο ετοιμόρροπο κτίσμα στις κάτωθι ενέργειες:

1. Μετά την κατεδάφιση του κτιρίου από τον ιδιοκτήτη, ο δήμος θα συλλέγει και θα απομακρύνει τα προϊόντα κατεδάφισης του επικίνδυνα ετοιμόρροπου κτίσματος.

2. Θα διαθέτει για τη φύλαξη δομικών στοιχείων προς επαναχρησιμοποίηση του κατεδαφισθέντος επικίνδυνα ετοιμόρροπου κτίσματος (εφόσον αυτό προβλέπεται στο Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτιρίου στο χώρο του αποκατεστημένου ΧΑΔΑ Βρίσας στη θέση «Πευκιανή» της Δημοτικής ενότητας Πολιχνίτου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Λέσβου, ο ενδιαφερόμενος προς κατεδάφιση επικίνδυνου ετοιμόρροπου κτίσματος ιδιοκτήτης και εφ’ όσον διαθέτει Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτιρίου θα προβαίνει με ευθύνη του στις κάτωθι ενέργειες:

1. Στην κατεδάφιση του κτιρίου

2. Αν επιθυμεί τη φύλαξη δομικών στοιχείων προς επαναχρησιμοποίηση από τη κατεδάφιση του επικίνδυνου ετοιμόρροπου κτίσματος, τη μεταφορά αυτών με ευθύνη του ιδιοκτήτη σε φυλασσόμενο χώρου του δήμου.

3. Στην υποβολή αίτησης προς τον δήμο Λέσβου για την ενημέρωση του δήμου. Σημειώνεται δε ότι η συλλογή και απομάκρυνση των προϊόντων κατεδάφισης θα γίνεται έπειτα από συνεννόηση με τη διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου. Τηλέφωνο για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία 22513 50599.

Ετικέτες: 


2018