Ελλάδα

Αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο: Εισβολή του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας (pics & vid)

Αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο: Εισβολή του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας (pics & vid)
Εισβολή πραγματοποίησαν διαδηλωτές στο Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας. Μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ έφτασαν μέχρι το γραφείο της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου.

«Έφοδο» στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ. Τα μέλη του έσπασαν την τζαμαρία και εισέβαλαν στον χώρο. Οι διαδηλωτές αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές, αφού ζήτησαν να συναντηθούν με την Υπ. Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, παραβίασαν τα ρολά της εισόδου και εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο του υπουργείου. Εκεί προκάλεσαν ζημιές και άλλαξαν την επιγραφή στην είσοδο.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στην ταράτσα του υπουργείου, όπου κρέμασαν ένα μεγάλο πανό, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση σχετικά με το δικαίωμα στην απεργία.

Μάλιστα, οι διαδηλωτές μπήκαν στο γραφείο της Έφης Αχτσιόγλου, όπου βρισκόταν και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου, και φώναξαν συνθήματα παρουσία των ΜΜΕ.

Κατηγόρησαν την υπουργό Εργασίας ότι μένει αμετακίνητη στις θέσεις της σε ό,τι αφορά στο δικαίωμα στην απεργία, αφού η ίδια επέμεινε ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει το νέο πλαίσιο για την απεργία.

«Δεν θα σας αφήσουμε να ολοκληρώσετε το έγκλημα, δεν θα σας αφήσουμε» φώναξαν μεταξύ άλλων οι συγκεντρωμένοι στην υπουργό Εργασίας και την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου οι οποίες στάθηκαν όρθιες μπροστά στους διαδηλωτές. Τα μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ έφτασαν μέχρι το γραφείο της Έφης Αχτσιόγλου αφού προηγουμένως είχαν ξηλώσει με λοστάρια τα ρολά και μπήκαν στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας επί της οδού Σταδίου. 

Τα μέλη του ΠΑΜΕ ζητούν την απόσυρση του Πολυνομοσχεδίου και όλων των μνημονιακών μέτρων που ελήφθησαν τα τελευταία χρόνια. 

Αμέσως μετά την αποχώρηση των μελών του ΠΑΜΕ από το γραφείο της, η Έφη Αχτσιόγλου, φαινόταν αναστατωμένη και κάθισε σε μια καρέκλα. 

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Ομόνοια ενάντια στις αλλαγές στον τρόπο κήρυξης της απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία, αλλά και στο πολυνομοσχέδιο γενικότερα.

Εκατοντάδες μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της Ε.Ε και των νέων μέτρων που περικλείονται στο πολυνομοσχέδιο.

Η σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

«Το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Η κυβέρνηση που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο – φωτιά τις επόμενες μέρες να πάρει δυναμική απάντηση.

Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα τους δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. 

Βγαίνουμε από αύριο στους δρόμους του αγώνα. Παίρνουμε μέρος στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και των άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος, ως και τη μέρα που θα φέρουν προς ψήφιση τα νέα μέτρα. 

Το ΠΑΜΕ καλεί επίσης συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την απεργία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για την Παρασκευή, 12 Γενάρη, ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments