Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Τι συζήτησαν Κατρούγκαλος και Οσμανί
Υπουργείο Εξωτερικών: Τι συζήτησαν Κατρούγκαλος και Οσμανί | Pagenews.gr
Pagenews Team 9 Ιανουαρίου 2018, 13:11 9 Ιανουαρίου 2018, 13:11

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συνομιλίες στο Υπουργείο Εξωτερικών συζητήθηκε η οικονομική συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ και συμφωνήθηκε να συγκροτηθούν μικτές ομάδες εργασίας για μεταφορά τεχνογνωσίας στη γειτονική χώρα.

Επίσης, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα οικονομικό φόρουμ με τη συμμετοχή Ελλήνων και Σκοπιανών επιχειρηματιών.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί την πΓΔΜ ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Μπράχος, για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων που συμφωνήθηκαν στη συνάντηση.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Οσμάνι μετέβη με τον κ. Κατρούγκαλο στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, όπου αυτή τη στιγμή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, του παραθέτει γεύμα εργασίας.

Σημειώνεται ότι το πρωί, μετά την ακύρωση πολλών πτήσεων από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης λόγω της πυκνής ομίχλης, δεν κατέστη δυνατή η άφιξη της αντιπροσωπείας της ΠΓΔΜ στην Αθήνα.

Ως εκτούτου, από την πλευρά της ΠΓΔΜ, εκτός από τον κ. Οσμάνι, ο οποίος βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Αθήνα, στις συζητήσεις συμμετέχουν επίσης ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΠΓΔΜ στην Αθήνα, Ντάρκο Αγγέλοφ και μία γραμματέας της πρεσβείας.

Ετικέτες: 


2018