Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Σταύρος Κοντονής: Η ανακοίνωση της Εκκλησίας υπερβαίνει το μέτρο
Σταύρος Κοντονής: Η ανακοίνωση της Εκκλησίας υπερβαίνει το μέτρο | Pagenews.gr
Pagenews Team 11 Ιανουαρίου 2018, 11:46 11 Ιανουαρίου 2018, 11:46

"Δυστυχώς για άλλη μια φορά υπάρχει η εμπλοκή ενός παράγοντα σε θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητας του. Νομίζω, το ξέρουμε όλοι ότι η Εκκλησία της Ελλάδας έχει να επιτελέσει ένα τεράστιο έργο”, πρόσθεσε ο Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον Real Fm.

“Θέματα θεολογικά που μπορεί να προκύπτουν από την αναγνώριση και το όνομα της Δημοκρατίας των Σκοπίων, μπορεί εκεί να καταθέσει μια γνώμη. Αλλά αυτό που διάβασα εχθές ως ανακοίνωση και ως δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της Εκκλησίας ήταν νομίζω κάτι που υπερέβαινε το μέτρο. Διότι μπαίνει σε θέματα εξωτερικής πολιτικής" δήλωσε ο Υπουργός.

"Αυτή η ρητορική που εμπλέκει την Εκκλησία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, για ένα μείζον εθνικό θέμα, νομίζω δεν μας πάει μπροστά. Ελπίζω να επικρατήσουν φωνές σωφροσύνης σε όλα τα επίπεδα" συμπλήρωσε.

"Στα πλαίσια της κυβέρνησης πρέπει να γίνει μια διεξοδική συζήτηση. Η κυβέρνηση θα καταλήξει σε μια πρόταση που θα φέρει στην Εθνική αντιπροσωπεία και εκεί όλοι οι Έλληνες βουλευτές θα αποφασίσουν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Είναι όμως, απαράδεκτο να συνδυάζεται η λύση ένος μείζονος εθνικού ζητήματος με μικροπολιτικές σκοπιμότητες και να συνδέεται η λύση ενός προβήματος 25 ετών με την πτώση της Κυβέρνησης" τόνισε. "Συνιστά ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό να λέει κάποιος ότι εμείς θέλουμε να πέσει η κυβέρνηση και ας μην λυθεί ένα πρόβλημα το οποίο άλλοι δημιούργησαν" κατέληξε.

Ετικέτες: 


2018