Αυτοκίνητο

Και αυτόνομο και ηλεκτρικό ΙΧ από τη Hyundai

Και αυτόνομο και ηλεκτρικό ΙΧ από τη Hyundai
Δύο είναι οι πυλώνες της αυτοκίνησης που θα απασχολήσουν τις εταιρείες τα επόμενα χρόνια και θα πρέπει να επενδύσουν ακόμη περισσότερο την δεκαετία του 20. Η ηλεκτροκίνηση – που ήδη τρέχει με πολλά …βόλτ σε όλο τον κόσμο – και η αυτόνομη οδήγηση, η οποία κλιμακώνεται σταδιακά στα περισσότερα μοντέλα, προς το παρόν με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης.

Σήμερα, η Hyundai Motor Company κατάφερε να ολοκληρώσει ένα αυτόνομο ταξίδι 190 χιλιομέτρων από τη Σεούλ προς το Pyeongchang, με πέντε ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία είχαν σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 – το ανώτερο είναι το 5!

Εδώ, η απουσία του οδηγού είναι πλήρης. Τα ηλεκτρικά οχήματα κατάφεραν να κινηθούν χωρίς καμία παρέμβαση του οδηγού, να περάσουν τα διόδια, να διαχειριστούν τον κυκλοφοριακό φόρτο και να διανύσουν σχεδόν 200 χιλιόμετρα.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η αυτόνομη οδήγηση έχει πραγματοποιηθεί με περιορισμένη ταχύτητα σε ορισμένα τμήματα εσωτερικών δρόμων, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που αυτόνομα αυτοκίνητα έχουν διανύσει τόσο μεγάλη απόσταση με ταχύτητες έως 110 χλμ/ώρα, που είναι η μέγιστη ταχύτητα η οποία επιτρέπεται από το νόμο στους εθνικούς δρόμους της Κορέας.

Τα πέντε οχήματα της Hyundai τα οποία ολοκλήρωσαν το ταξίδι είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία οδήγησης επιπέδου 4. Στα αυτοκίνητα ενεργοποιήθηκε αμέσως η λειτουργία αυτόματης οδήγησης και ξεκίνησαν το ταξίδι των 190 χλμ. προς το Pyeongchang. 

Με την είσοδο στον αυτοκινητόδρομο, τα οχήματα άρχισαν να κινούνται κανονικά στη φυσική ροή της κυκλοφορίας, κάνοντας προσπεράσεις και περνούσαν τις πύλες διοδίων χρησιμοποιώντας Hi-pass (σύστημα πληρωμών ασύρματης ταχείας κυκλοφορίας της Νότιας Κορέας).

Και τα πέντε αυτοκίνητα ήταν ηλεκτρικά SUV κυψελών καυσίμου NEXO που μπορεί να κινηθεί για 800 χιλιόμετρα μετά από μια πλήρη φόρτιση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments