Γεύση

Σούπα κολοκύθας με τζίντζερ, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Σούπα κολοκύθας με τζίντζερ, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα
Ο καιρός μάς υπενθυμίζει ότι είναι ακόμη χειμώνας, ιδανική περίοδος για μία σούπα...

Σούπα κολοκύθας με τζίντζερ. Εύκολη, νόστιμη, δυναμωτική.

Υλικά (για 6-7 άτομα)

2 -2,5 κιλά κολοκύθα 2 κρεμμύδια, σε φέτες3 σκ. σκόρδο κομμένες στα τέσσερα4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο1 lt ζωμός κοτόπουλου1 κ.σ. τζίντζερ φρεσκοτριμμένοΕλάχιστο μοσχοκάρυδοΑλάτι, πιπέρι 

Διαδικασία παρασκευής

Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας, για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει χωρίς να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την κολοκύθα,αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 10 λεπτά, προσέχοντας να μην κολλήσει. Προσθέτουμε το ζωμό, καυτό, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζωμό ή νερό, χωρίς να την αραιώσουμε πολύ (πρέπει να είναι σαν αραιός πουρές).

Δοκιμάζουμε το αλάτι και αφήνουμε τη σούπα να μισοκρυώσει. Την περνάμε λίγη λίγη από το μπλέντερ και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για ακόμη 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά.

Συμπληρώνουμε λίγο υγρό, αν χρειάζεται. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε, γαρνίροντας με λίγο μαϊντανό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments