Οικονομία

Τα ισχυρότερα εβδομαδιαία κέρδη των τελευταίων ετών στη Wall Street

Τα ισχυρότερα εβδομαδιαία κέρδη των τελευταίων ετών στη Wall Street
Με ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, μετά από μία συνεδρίαση με συνεχείς εναλλαγές προσήμων. Ο Dow Jones και ο S&P 500 κατάφεραν να κρατήσουν το θετικό τους πρόσημο, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq τερμάτισε σε αρνητικό έδαφος.

Wall street: Πρόκειται για την έκτη διαδοχική συνεδρίαση με κέρδη για τους Dow Jones και S&P 500, μετά από το πρόσφατο παγκόσμιο sell-off των αγορών.

Ειδικότερα, σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow και ο S&P 500 κέρδισαν 4.3%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε εβδομαδιαία κέρδη 5,3%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από το 2011.

Νωρίτερα, οι δείκτες υποχωρούσαν, μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ροντ Ροζενστάιν ότι οι 13 Ρώσοι υπήκοοι και οι τρεις ρωσικές οντότητες που κατηγορούνται για ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ είχαν ξεκινήσει έναν "πόλεμο πληροφοριών". Ο Ροζενστάιν σημείωσε ότι στο κατηγορητήριο δεν διατυπώνεται κανένας ισχυρισμός ότι η ανάμιξη αυτή επηρέασε το αποτέλεσμα των εκλογών. Δεν υπάρχει επίσης κανένας ισχυρισμός ότι Αμερικανοί πολίτες ενεπλάκησαν εν γνώσει τους σε αυτήν την ανάμιξη.

Σημειωτέον πως η πρόσφατη μεταβλητότητα είχε ωθήσει, την περασμένη εβδομάδα, τους δείκτες της Wall Street σε περιοχή διόρθωσης, ήτοι 10% χαμηλότερα από τα τελευταία τους ιστορικά υψηλά.

Δείκτες – Στατιστικά

Στο ταμπλό, ο Dow Jones, σήμερα, ενισχύθηκε κατά 0,08% ή 19,01 μονάδες στις 25.219,38 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε οριακή άνοδο 0,03% ή 0,78 μονάδων στις 2.731,92 μονάδες και ο Nasdaq έχασε 0,23% ή 16,96 μονάδες στις 7.239,47 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Newell Brands ανακοίνωσε πτώση πωλήσεων στο δ΄ τρίμηνο, λόγω της χρεοκοπίας της Toys "R”, ενώ η Kraft Heinz εμφάνισε καθαρά κέρδη 8 δισ. δολαρίων ή 6,52 δολαρίων ανά μετοχή στο δ΄ τρίμηνο, υψηλότερα από τα 944 εκατ. δολάρια ή 77 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Παράλληλα, καθαρά κέρδη 285 εκατ. δολαρίων ή 95 σεντς ανά μετοχή εμφάνισε η Campbell Soup στο β΄ τρίμηνο χρήσης μέχρι τις 28 Ιανουαρίου, έναντι των 101 εκατ. δολαρίων ή 33 σεντς ανά μετοχή στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η Coca-Cola ανακοίνωσε πτώση 20% στα έσοδα τριμήνου, καθώς συνεχίζει να πουλάει τις δραστηριότητες εμφιάλωσης, και ανέλαβε χρεώσεις 3,6 δισ. δολαρίων που σχετίζονται με τη νέα φορολογική νομοθεσία.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές για τα ξένα προϊόντα που εισήχθησαν στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 1% τον Ιανουάριο, κυρίως λόγω ενός ευρέως φάσματος ανόδου των τιμών.

Την ίδια ώρα, εντυπωσιακή αύξηση κατέγραψε η κατασκευαστική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, καθώς ο αριθμός των νέων κατοικιών που βρίσκονται υπό κατασκευή, αυξήθηκε 9,7% σε σχέση με τον περασμένο μήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments