Οικονομία

Ανασφάλιστα οχήματα: Αναλυτικός οδηγός για να μην πληρώσετε πρόστιμο

Ανασφάλιστα οχήματα: Αναλυτικός οδηγός για να μην πληρώσετε πρόστιμο
Όσοι οδηγοί πιαστούν με ανασφάλιστα οχήματα θα πληρώσουν εκτός από το κόστος της ασφάλισης και το παράβολο, το οποίο μπορεί να φτάσει ακόμη και στα 250 ευρώ.

Τελευταία προειδοποίηση απευθύνουν οι ελεγκτικές αρχές των συναρμόδιων υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών προς τους οδηγούς που εξακολουθούν να κυκλοφορούν με ανασφάλιστα ΙΧ

Οι αρμόδιοι ανάρτησαν οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις για το θέμα, ενώ οι ενδιαφερόμενοι προειδοποιούνται ότι με τη συμπλήρωση ενός μήνα από σήμερα – και σε ημερομηνία που δεν θα ανακοινωθεί εκ των προτέρων – θα πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική διασταύρωση από την ΑΑΔΕ ώστε να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα. 

Όσοι πιαστούν στην "τσιμπίδα" θα πληρώσουν εκτός από το κόστος της ασφάλισης και το παράβολο, το οποίο μπορεί να φτάσει ακόμη και στα 250 ευρώ. Τα ανασφάλιστα οχήματα εκτιμώνται αυτή τη στιγμή σε τουλάχιστον 400.000.

 Όσοι εντοπιστούν ανασφάλιστοι θα έχουν περιθώριο οκτώ ημερών για να ασφαλίσουν τα ΙΧ τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, εκτός από το παράβολο των 250 ευρώ θα επιβαρυνθούν και με πρόστιμο 500 ευρώ, ενώ θα κινδυνέψουν με αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων ακόμα και για έξι μήνες.

Δείτε εδώ αναλυτικά τον Οδηγό από την ΑΑΔΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments