Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Θρίλερ με τη δηλητηρίαση του Ρώσου κατασκόπου από άγνωστη ουσία (vid)
Θρίλερ με τη δηλητηρίαση του Ρώσου κατασκόπου από άγνωστη ουσία (vid) | Pagenews.gr
Pagenews Team 6 Μαρτίου 2018, 13:50 6 Μαρτίου 2018, 13:50

Στην πρώτη της αντίδραση η Μόσχα δήλωσε έτοιμη να συνεργαστεί στην έρευνα για αυτή την "τραγική κατάσταση" αν της το ζητήσει η Βρετανία.

Ο Σεργκέι Σκριπάλ, ένας πρώην συνταγματάρχης του GRU, της υπηρεσίας Πληροφοριών του ρωσικού στρατού, έλαβε άσυλο στη Βρετανία έπειτα από ανταλλαγή του το 2010 με ρώσους κατασκόπους οι οποίοι συνελήφθησαν στη Δύση σε μια ψυχροπολεμικού τύπου διαδικασία στον ασφαλτοτάπητα του αεροδρομίου της Βιέννης.

Ο 66χρονος πρώην κατάσκοπος και μια 33χρονη γυναίκα, η οποία σύμφωνα με το BBC είναι η κόρη του Γιούλια Σκριπάλ, βρέθηκαν αναίσθητοι σε ένα παγκάκι εμπορικού κέντρου την Κυριακή στην αγγλική πόλη Σάλσμπερι μετά την έκθεσή τους σε μια άγνωστη ουσία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Αμφότεροι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

Παρότι οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το κοινό, η αστυνομία απαγόρευσε την πρόσβαση στην περιοχή όπου βρέθηκε ο πρώην κατάσκοπος καθώς και προληπτικά σε μια πιτσαρία με την επωνυμία Zizzi στο κέντρο του Σάλσμπερι. Κάποιοι από τους ερευνητές φορούσαν ολόσωμες κίτρινες στολές χημικής προστασίας.

Ετικέτες: 


2018