Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Κικίλιας: Δεν γίνεται εξωτερική πολιτική με ανοιχτά όλα τα μέτωπα
Κικίλιας: Δεν γίνεται εξωτερική πολιτική με ανοιχτά όλα τα μέτωπα | Pagenews.gr
Pagenews Team 6 Μαρτίου 2018, 13:38 6 Μαρτίου 2018, 13:38

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στο θέμα της κράτησης των δύο στρατιωτικών, τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ανησυχεί, η κοινωνία δεν αντέχει και δεν δέχεται να βλέπει τα δύο παιδιά της κλεισμένα σε τουρκικές φυλακές.

«Πρέπει τα παιδιά μας να γυρίσουν πίσω. Οι καιροί είναι δύσκολοι και αντιμετώπιση του προβλήματος δεν γίνεται με εικασίες. Η πραγματικότητα διαψεύδει την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Πρέπει να υπάρξει ενιαία εξωτερική πολιτική και να τη στηρίξουμε όλοι», είπε, προσθέτοντας πως τα κυβερνητικά στελέχη διαψεύστηκαν στις πρώτες εκτιμήσεις τους και οι στρατιωτικοί μας είναι φυλακισμένοι τώρα σε τουρκικές φυλακές.

Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα «ο κ. Τζανακόπουλος, που προέβλεψε ως απίθανο να κατηγορηθούν και για κατασκοπεία, να μη διαψευστεί ξανά». Όπως είπε, πρέπει να υπάρξει πρωτοβουλία των κινήσεων και έντονη αντίδραση, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να απευθυνθεί με πυγμή στα ευρωπαϊκά fora και στο ΝΑΤΟ.

«Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση υποτίμησε το θέμα αυτό. Βλέπουμε ότι έχει άλλες διαστάσεις και σας λέω ότι ξέφυγε, όπως και τα άλλα θέματα: Βλέπουμε τα θέματα με την Αλβανία και την πρόκληση των τσάμηδων, την Κύπρο και την ΑΟΖ, εξωτερική πολιτική με ανοιχτά όλα τα μέτωπα και χωρίς στρατηγική δεν γίνεται», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Ετικέτες: 


2018