Οικονομία

Στο ζενίθ οι μετοχές της Apple

Στο ζενίθ οι μετοχές της Apple
Νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα κατέγραψε η κεφαλαιοποίηση της Apple.

Σε νέο ζενίθ σκαρφάλωσαν χθες το βράδυ οι μετοχές της Apple στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η εταιρεία, που είναι ήδη η μεγαλύτερη βάσει χρηματιστηριακής αξίας εισηγμένη στον πλανήτη, έκανε έτσι ακόμη ένα βήμα προς το στόχο για κεφαλαιοποίηση 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων. 

Μεγάλοι ανταγωνιστές της σε αυτή την κούρσα, είναι η Google και η Αmazon. 

H μετοχή της Apple ανήλθε ενδοσυνεδριακά πάνω από τα 182 δολάρια, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίησή της να φτάσει έως και τα 925,4 δισ. δολάρια. Τελικά η μετοχή έκλεισε στα 181,4 δολάρια, προσδίδοντας στον τεχνολογικό κολοσσό αξία 922 δισ. δολαρίων. Η Apple έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα την ψαλίδα έναντι των ανταγωνιστών της, με την κεφαλαιποίησή της να είναι 100 δισ. δολάρια υψηλότερη από εκείνη της Alphabet (μητρικής της Google) και περίπου 150 δισ. δολάρια υψηλότερη από εκείνη της Amazon.com. 

H Apple ανακοίνωσε, εν τω μεταξύ, ότι προχωρά στην εξαγορά της συνδρομητικής υπηρεσίας περιοδικών Texture. Πρόκειται για μία εφαρμογή, η οποία με 9,99 δολάρια το μήνα προσφέρει απεριόριστη πρόσβαση στο περιεχόμενο μιας σειράς δημοφιλών περιοδικών, όπως τα GQ, Men’s Journal, Vanity Fair, Time, The New Yorker, Esquire, National Geographic.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments