Διεθνή

Ο Πούτιν “ετοιμάζεται” για τον Άρη

Ο Πούτιν “ετοιμάζεται” για τον Άρη
Διαστημική αποστολή στον Άρη και μάλιστα τον επόμενο χρόνο ετοιμάζει ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει το νέο διαστημικό πρόγραμμα της Ρωσίας, με μία μη επανδρωμένη αποστολή και σκοπό την εξερεύνηση του «Άρη».

Λίγες ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές ο Πούτιν ανέφερε κατά τη διάρκεια ενός ντοκιμαντέρ, σύμφωνα με την Daily Mail: «Σχεδιάζουμε να στείλουμε ένα σκάφος για εξερεύνηση του Αρη το 2019. Οι ειδικοί μας θα προσπαθήσουν να προσγειώσουν το σκάφος κοντά στους πόλους, επειδή έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι υπάρχει νερό εκεί. Η περιοχή προσφέρεται για εκτενή μελέτη, ενώ στη συνέχεια θα δρομολογήσουμε την εξερεύνηση και άλλων πλανητών στο απώτερο διάστημα».

Υπενθυμίζεται ότι η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) δοκίμασε πρόσφατα έναν πυρηνικό αντιδραστή τσέπης, με στόχο να μπορεί να υποστηρίξει μιας μακράς διάρκειας αποστολή αστροναυτών στον Άρη και τη δημιουργία της πρώτης αποικίας στο γειτονικό πλανήτη.

Οι δοκιμές είχαν αρχίσει τον Νοέμβριο σε τοποθεσία υψίστης ασφαλείας κάπου στη Νεβάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος Kilopower, ενώ θα ακολουθήσουν οι τελικές δοκιμές φέτος τον Μάρτιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments