Γεύση

Κολασμένα muffins σοκολάτας

Κολασμένα muffins σοκολάτας
Muffins σοκολάτας κολασμένα και αμαρτωλά.

Λιωμένη σοκολάτα λάβας στο εσωτερικό και τα muffins σοκολάτα είναι ό,τι πιο λαχταριστό για απόγευμα Παρασκευής. Το θα χρειαστείτε:

Υλικά

70γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις100γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο150γρ. ζάχαρη4 αβγά200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 52% κακάο (ή περισσότερο), σε κομματάκια50γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και βάζετε τη σοκολάτα να λιώσει σε μπεν μαρί. Βουτυρώνετε 6 ατομικές φορμίτσες μίας χρήσης (ή μια φόρμα για muffins με 6 υποδοχές) και τις βάζετε για μερικά λεπτά στην κατάψυξη για να παγώσει το βούτυρο.

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και ρίχνετε τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να φουσκώσει.

Ρίχνετε το αλεύρι ανακατεμένο με την πούδρα αμυγδάλων και τη λιωμένη σοκολάτα. Τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.

Βγάζετε τις ατομικές φορμίτσες (ή τη φόρμα για muffins) από την κατάψυξη και τις πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Ύστερα μοιράζετε το μίγμα γεμίζοντάς τες κατά τα 3/4.

Ψήνετε τα muffins στον φούρνο για 20-25 λεπτά. Δεν τα αφήνετε περισσότερο, για να παραμείνει ρευστή η σοκολάτα στο εσωτερικό τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments