Πολιτισμός

Οι ταινίες της εβδομάδας (22/3-28/3): Μια “Μαρία Μαγδαληνή” με σουηδικές καταβολές και ένας Χριστός με εσωτερικούς δαίμονες (vids)

Οι ταινίες της εβδομάδας (22/3-28/3): Μια “Μαρία Μαγδαληνή” με σουηδικές καταβολές και ένας Χριστός με εσωτερικούς δαίμονες (vids)
Η πιο αμφιλεγόμενη - ίσως - προσωπικότητα της Ιστορίας, η "Μαρία Μαγδαληνή" αποκτά την ρεαλιστική της διάσταση πέρα από συνωμοσιακές τακτικές της επίσημης Εκκλησίας με τη Ρούνι Μάρα (Το κορίτσι με το Τατουάζ) να αποκαθιστά την θρησκευτική τάξη. Στα προεόρτια του Πάσχα, οι σκοτεινές αίθουσες βρίθουν από νέες ταινίες καταστροφολογίας αλλά και ανθρώπινης σωτηρίας με τον Χοακίν Φίνιξ να πρωταγωνιστεί σε 2 παραγωγές.

Η Ρούνι Μάρα είναι η "Μαρία Μαγδαληνή" σε μία ταινία, που στην ουσία καθαρίζει το όνομά της γυναίκας που στάθηκε δίπλα στον Ιησού… κατά τας γραφάς πάντα. Ο Χοακίν Φίνιξ υποδύεται τον Χριστό, περισσότερο ως περιφερειακός χαρακτήρας ενώ στο "Δεν ήσουν ποτέ εδώ", της Λιν Ράμσεϊ κυριεύει την οθόνη όπως αυτός μόνο ξέρει καλύτερα: ως ένας αντιήρωας, που επιχειρεί να σώσει τον κόσμο, παλεύοντας με τους δικούς του δαίμονες.

Extra tip: Ο οσκαρικός πλέον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο υπογράφει τη σκηνοθεσία του "Pacific Rim: Εξέγερση", μιας wannabe Transformers ταινίας, που ευτυχώς σώζεται από την παραμυθένια "καταστροφολογική" οπτική του σκηνοθέτη.

Μαρία Μαγδαληνή

Ο Γκαρθ Ντέιβις («Lion») συνεργάζεται με τους επιτυχημένους παραγωγούς των ταινιών «Lion» και «Ο Λόγος του Βασιλιά» και σκηνοθετεί το ανθρώπινο πορτρέτο μιας από τις πλέον αινιγματικές και αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στην Ιστορία.

Η Μαρία, μια νεαρή γυναίκα που αναζητά ένα νέο τρόπο ζωής και, αψηφά τις ιεραρχίες και τις αξίες της παραδοσιακής της οικογένειας και γίνεται μέλος ενός κοινωνικού κινήματος με επικεφαλής τον Ιησού το Ναζωραίο. Σύντομα, βρίσκει τη θέση της μέσα στο κίνημα και το πνευματικό της ταξίδι την τοποθετεί στην καρδιά μιας ιστορίας που θα τη φέρει αντιμέτωπη με το πεπρωμένο του Ιησού και τη δική της θέση σ’ αυτό.

Παραγωγή: Ιεν Κάνινγκ, Εμιλ Σέρμαν, Λις Γουάτς,

Σκηνοθεσία: Γκαρθ ΝτέιβιςΣενάριο: Ελεν Εντμουντσον, Φιλίπα ΓκόσλετΦωτογραφία: Γκρέιγκ ΦρέιζιερΜοντάζ: Αλεξάντρ ντε Φραντσέσκι, Μέλανι Αν ΟλιβερΜουσική: Χίλντουρ Γκουοναντότιρ, Γιόχαν ΓιοχάνσονΠρωταγωνιστούν: Ρούνι Μάρα, Χοακίν Φίνιξ, Τσιουετέλ Ετζιόφορ, Ταχάρ Ραχίμ, Αριάν ΛαμπέντΔιάρκεια: 120 λεπτάΔιανομή: UIP

Δεν ήσουν ποτέ εδώ

Έξι χρόνια μετά το «Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν», η Λιν Ράμσεϊ παραδίδει ένα επιτηδευμένο νεο-γουέστερν πόλης που το γεγονός ότι θυμίζει τον «Ταξιτζή» είναι μαζί ιεροσυλία και ό,τι καλύτερο του έχει συμβεί. Η ταινίες είχε λάβει βραβείο Σεναρίου και Ανδρικού Ρόλου για τον Χοακίν Φίνιξ στο 70ό Φεστιβάλ Καννών, πέρυσι. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζόναθαν Έιμς.

Η προσπάθεια ενός βετεράνου του πολέμου να σώσει μια νεαρή κοπέλα που αγνοείται από ένα δίκτυο διακίνησης λευκής σάρκας (trafficking) καταλήγει σε λουτρό αίματος. Η διεφθαρμένη εξουσία και η εκδίκηση απελευθερώνουν μια έκρηξη βίας που οδηγεί στην αφύπνιση του ήρωα.

Παραγωγή: Ρόζα Ατάμπ, Πασκάλ Κοστέ, Τζέιμς Γουίλσον, Λιν Ράμσεϊ

Σκηνοθεσία: Λιν ΡάμσεϊΣενάριο: Λιν ΡάμσεϊΦωτογραφία: Τόμας ΤάουνεντΜοντάζ: Τζο ΜπίνιΜουσική: Τζόνι ΓκρίνγουντΠρωταγωνιστούν: Χοακίν Φίνιξ, Εκατερίνα Σαμσόνοφ, Αλεξ ΜανέτΔιάρκεια: 90 λεπτάΔιανομή: Seven Films

Ραντεβού εκεί ψηλά

Ο Γάλλος σκηνοθέτης, ηθοποιός και σεναριογράφος Albert Dupontel («Οι Ατελείωτοι Αρραβώνες»), έρχεται σε όλους τους ρόλους με ένα νέο γαλλικό δράμα, ονόματι «See You Up There». Η νέα ταινία πρόκειται για μια μεταφορά του βραβευμένου μυθιστορήματος «The Great Swindle» («Καλή Αντάμωση Εκεί Ψηλά») του Pierre Lemaitre.

Νοέμβριος 1918. Λίγες μέρες πριν από την Εκεχειρία, ο Εντουάρ Περικού σώζει τη ζωή του Αλμπέρ Μαγιάρ. Οι δύο άνδρες δεν έχουν τίποτα κοινό, εκτός από τον πόλεμο. Ο υπολοχαγός Πραντέλ, διατάζοντας μια άσκοπη επίθεση, καταστρέφει τις ζωές τους. Στα ερείπια του μακελειού του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αποφασισμένοι να ζήσουν, οι δυο τους προσπαθούν να επιβιώσουν όπως μπορούν. Έτσι, και καθώς ο Πραντέλ σχεδιάζει να κάνει μια περιουσία πάνω στα πτώματα των θυμάτων του πολέμου, ο Αλμπέρ και ο Εντουάρ ετοιμάζουν μια μνημειώδη απάτη με τις οικογένειες των πενθούντων.

Παραγωγή: Κατρίν Μποζοργκάν

Σκηνοθεσία: Αλμπέρ ΝτιποντέλΣενάριο: Αλμπέρ ΝτιποντέλΦωτογραφία: Βενσάν ΜατιάςΜοντάζ: Κριστόφ ΠινέλΜουσική: Κριστόφ ΖουλιένΠρωταγωνιστούν: Nαουέλ Περέζ Μπισκαγιάρ, Αλμπέρ Ντιποντέλ, Λορέν Λαφίτ, Νιλς Αρεστρουπ, Μελανί ΤιερίΔιάρκεια: 115 λεπτάΔιανομή: Odeon

Pacific Rim: Εξέγερση

Χωρίς τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, η επιστροφή του «Pacific Rim» μοιάζει με ακόμη ένα σίκουελ των «Transformers». Και όχι από τα καλά.

Αυτήν τη φορά, ο Τζέικ, ο άλλοτε πολλά υποσχόμενος πιλότος των Γιάγκερ, του οποίου ο θρυλικός πατέρας έδωσε τη ζωή του για να εξασφαλίσει τη νίκη της ανθρωπότητας ενάντια στα τερατώδη Καϊτζού, καλείται, προκειμένου να γλιτώσει τη φυλακή, να εγκαταλείψει τον υπόκοσμο, όπου έχει μπλεχτεί, και να φανεί αντάξιος της κληρονομιάς του πατέρα του, αντιμετωπίζοντας τα εξωγήινα τέρατα. Στο πλευρό του Τζέικ βρίσκουμε τον Λάμπερτ και τη δεκαπεντάχρονη Αμάρα, οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους επίλεκτους πιλότους ξεκινούν μια παγκόσμια εξέγερση ενάντια στις δυνάμεις που απειλούν με αφανισμό την ανθρωπότητα.

Παραγωγή: Τζον Μπογιέγκα, Κέιλ Μπόιτερ, Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, Τζον Γιάσνι, Φέμι Ογκουνς, Μέρι Πάρεντ, Τόμας Ταλ

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σ. ΝτεΝάιτΣενάριο: Εμιλι Καρμάικλ, Κίρα Σνάιντερ, Στίβεν Σ. ΝτεΝάιτ, Τ.Σ. ΝόουλινΦωτογραφία: Νταν ΜίντελΜοντάζ: Ντίλα Χάισμιθ, Ζακ ΣτάενμπεργκΜουσική: Λόρνε ΜπάλφεΠρωταγωνιστούν: Τζον Μπογιέγκα, Σκοτ Ιστγουντ, Κέιλι Σπένι, Τσάρλι ΝτέιΔιάρκεια: 111 λεπτάΔιανομή: UIP

Το όραμα

Ο Ξαβιέ Τζιανολί ερευνά τις αντοχές της ανθρώπινης πίστης σε μια ιστορία βιβλικών διαστάσεων και πρωταγωνιστή τον Βενσάν Λιντόν. Και κάπου ανάμεσα από την πίστη, την ανθρώπινη διάσταση και το αστυνομικό μυστήριο, η ταινία επιβιώνει αμυδρά. 

Ο Ζακ είναι δημοσιογράφος σε μία μεγάλη γαλλική εφημερίδα. Φημίζεται για την αμεροληψία του και θεωρείται χαρισματικός ερευνητής γι’ αυτό και τραβά την προσοχή του Βατικανού που του αναθέτει μια ιδιαίτερη αποστολή: να γίνει μέλος της επιτροπής που ερευνά την εγκυρότητα ενός οράματος σε ένα μικρό γαλλικό χωριό. Πρόκειται για μια αληθινή έρευνα βάσει θεσμοθετημένων κανόνων. Αμέσως μετά την άφιξη του στο χωρίο , γνωρίζει την εύθραυστη Άννα που ισχυρίζεται ότι εμφανίστηκε στη ίδια η Παρθένος Μαρία. 

Την ακολουθεί ένα πλήθος ευλαβών και φανατικών πιστών με αποτέλεσμα η Άννα να είναι εγκλωβισμένη μεταξύ της Πίστης της και των αμέτρητων Παρακλήσεων που δέχεται συνεχώς. Αντιμέτωπος με αντίθετες οπτικές από τα μέλη των κληρικών και από τους σκεπτικιστές της Επιτροπής, ο Ζακ σταδιακά αποκαλύπτει τα κρυφά κίνητρα της «ιερής εμφάνισης» και νιώθει τις πεποιθήσεις του να κλονίζονται.

Παραγωγή: Ολιβιέ Ντελμπόσκ

Σκηνοθεσία: Ξαβιέ ΤζιανολιΣενάριο: Ξαβιέ ΤζιανολιΦωτογραφία: Ερίκ ΓκοτιέΜοντάζ: Σιρίλ ΝακάςΠρωταγωνιστούν: Βενσάν Λιντόν, Γκαλατέα Μπελούτσι, Πατρίκ Ντ’ ΑσουμκάοΔιάρκεια: 140 λεπτάΔιανομή: Spentzos Films

Η Συμμορία του Τυφώνα

Εδώ ο κόσμος χάνεται (κυριολεκτικά με έναν τυφώνα επιπέδου 5) και δύο  αδέρφια αποφασίσουν να ληστέψουν ένα θησαυροφυλάκιο σε μία ταινία που ακολουθεί όλα τα κινηματογραφικά κλισέ. Ο δημιουργός του κινηματογραφικού φαινόμενου «Fast & Furious» επιστρέφει με αυτή την ταινία δράσης. 

1992, Αλαμπάμα. Ένα σκληρό παιχνίδι της μοίρας παίρνει τη ζωή του αφοσιωμένου πατέρα και επαγγελματία κυνηγού καταιγίδων Μπρους Ράτλετζ, αφήνοντας τους γιους του, Ουίλ και Μπριζ, στο έλεος της Φύσης. 25 χρόνια μετά, ο Ουίλ εργάζεται για την κυβέρνηση ως μετεωρολόγος και παρακολουθεί την γέννηση του πιο δυνατού τυφώνα στην ιστορία των ΗΠΑ. Καθώς οι ντόπιοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους ενόψει της επέλασης του εφιαλτικού φυσικού φαινομένου, μία σπείρα θα βάλει στόχο να κλέψει 600 εκατομμύρια σε χαρτονομίσματα που αποσύρονται από την κυκλοφορία. 

Ο Ουίλ, μαζί με τον αδελφό του και μία κυβερνητική πράκτορα, είναι οι μόνοι που μπορούν να τους αποτρέψουν – αν δεν παρασυρθούν από τον τυφώνα φυσικά.

Παραγωγή: Κάρεν Ελίζ Μπάλντουιν, Μόσε Ντιαμάντ, Κρίστοφερ Μίλμπερν, Ντάνι Ροθ, Μάικλ Τάντρος Τζ., Νταμιάνο Τούτσι

Σκηνοθεσία: Ρομπ ΚόενΣενάριο: Τζεφ Ντίξον, Σκοτ ΓουιντχάουζερΦωτογραφία: Σέλι ΤζόνσονΜοντάζ: Νίβεν ΧάουιΜουσική: Λόρνε ΜπάλφεΠρωταγωνιστούν: Τόμπι Κέμπελ, Μάγκι Γκρέις, Ράιαν ΚουάντενΔιάρκεια: 103 λεπτάΔιανομή: Odeon

Σέρλοκ Ζουμπόμς

Οι πολυαγαπημένοι νάνοι των κήπων βιώνουν μια θεότρελη περιπέτεια στο Λονδίνο.Όταν ο Ζουμπαίος και η Ιουλιέτα φτάνουν στην πόλη παρέα με τους φίλους και την οικογένειά τους, η μεγαλύτερή τους ανησυχία είναι να προλάβουν να ετοιμάσουν το νέο τους κήπο για την άνοιξη. Γρήγορα, όμως, συνειδητοποιούν πως κάποιους απάγει νάνους του κήπου και η μόνη λύση ακούει στο όνομα Σέρλοκ Ζουμπόμς. 

Ο διάσημος ντετέκτιβ και ορκισμένος προστάτης των νάνων που ζουν στους κήπους του Λονδίνου, παρέα με τον πιστό του συνεργάτη Γουάτσον, αναλαμβάνουν να λύσουν το μυστήριο και τίποτα στο Λονδίνο δεν πρόκειται να μείνει στη θέση του.

Παραγωγή: Ντέιβιντ Φέρνις,

Σκηνοθεσία: Τζον ΣτίβενσονΣενάριο: Μπεν Ζαζόβε, Κέβιν Σέσιλ, Αντι ΡάιλιΜοντάζ: Πρακάς Πατέλ, Μαρκ ΣόλομονΜουσική: Κρις Μπέικον, Ελτον ΤζονΜε τις φωνές των: (με τις φωνές των) Τηλέμαχος Κρεβάικας, Κώστας Φιλίππογλου, Χρήστος Θάνος, Λένα Παπαθανασίου, Άλκης ΖερβόςΔιάρκεια: 86 λεπτάΔιανομή: UIP

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments