Αυτοδιοίκηση

Πάτρα: Δωρεάν οι πολιτικοί γάμοι και χώροι για τη γαμήλια δεξίωση

Πάτρα: Δωρεάν οι πολιτικοί γάμοι και χώροι για τη γαμήλια δεξίωση
Καταργείται το τέλος των 70 ευρώ για την τέλεση κάθε πολιτικού γάμου σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων.

Καταργείται το τέλος των 70 ευρώ για την τέλεση κάθε πολιτικού γάμου σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων. Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, αποφασίστηκε επίσης και η παραχώρηση δημοτικών χώρων για τη διευκόλυνση των νέων ζευγαριών στη διοργάνωση της γαμήλιας δεξίωσης.

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Προγραμματισμού, Εξυπηρέτησης Πολιτών, Νομικής Υπηρεσίας και Πολιτικής Προστασίας, Διονύσης Πλέσσας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση πολλών Πατρινών αλλά ιδιαίτερα νέων ζευγαριών, που δυσκολεύονται να βρουν δουλειά, πόσο μάλλον να παντρευτούν και να διοργανώσουν μια δεξίωση.

«Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ, ο αριθμός των μακροχρόνιων ανέργων στην πόλη μας είναι 34000, ενώ ο αριθμός των ανέργων είναι πολύ μεγαλύτερος αφού δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτόν όσοι είναι άνεργοι μέχρι 12 μηνών δηλαδή όσοι έχουν περιστασιακή εργασία.

Είναι γνωστό επίσης, ότι το 60-70% του αριθμού των ανέργων αντιπροσωπεύει τη νεολαία μας και τα νέα ζευγάρια τα οποία στερούνται το πρώτο απ όλα τα δικαιώματα για κάθε άνθρωπο το δικαίωμα στην εργασία, ενώ παράλληλα το εισόδημα των εργαζόμενων έχει μειωθεί από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και των συνεχόμενων μνημονίων τους, μη καλύπτοντας πλέον ούτε τις βασικές τους ανάγκες.

Θέλουμε να διευκολύνουμε τα νέα ζευγάρια στην αρχή της οικογενειακής τους ζωής και στην ανατροφή – ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών τους, γνωρίζοντας ότι οι ανάγκες που απαιτούνται για τη δημιουργία της οικογένειας είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από όποια διευκόλυνση είναι δυνατή να παρέχεται από τις Δημοτικές μας Υπηρεσίες και μη προστατευόμενες από το κράτος που οφείλει να τις παρέχει».

«Επί πλέον της απαλλαγής του τέλους τέλεσης πολιτικού γάμου για όλα τα ζευγάρια, εισηγούμαστε την παραχώρηση δωρεάν δημοτικών χώρων, σε άνεργα ζευγάρια που ή και τα δύο μέλη του ζευγαριού είναι άνεργα ή μόνο το ένα, καθώς και σε ζευγάρια που το ετήσιο εισόδημα και των δύο είναι μέχρι 25000 ευρώ, τα οποία επιθυμούν να πραγματοποιήσουν γαμήλια δεξίωση μετά το γάμο τους, προτείνοντας δύο χώρους που ανήκουν στον Δήμο: α) Την αίθουσα της Αίγλης β) Το αίθριο του παλαιού δημοτικού νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για Δήμους

Δήμος Αθηναίων: Δεν γινόταν παρά να αποσυρθεί το ν/σ για τα ζώα συντροφιάς

Κρήτη: Κλειστά λόγω αφρικανικής σκόνης τα σχολεία σε τρεις δήμους

Δήμος Δάφνης – Υμηττού: Ανακατασκευή οδοστρώματος σε 66 οδούς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments