Διεθνή

Στην ”κόκκινη” λίστα οι καμηλοπαρδάλεις

Στην ”κόκκινη” λίστα οι καμηλοπαρδάλεις
Οι καμηλοπαρδάλεις αντιμετωπίζουν δύο κύριες απειλές, τη λαθροθηρία και την αστική επέκταση που μειώνει τους βιοτόπους τους.

Η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, ανακοίνωσε ότι μεταφέρει την καμηλοπάρδαλη από την κατηγορία ”χαμηλής ανησυχίας” σε αυτή της ”ευάλωτης κατάστασης” ή αλλιώς στην ”Κόκκινη Λίστα Απειλουμένων Ειδών”.

Αυτό σημαίνει ότι το ζώο έρχεται αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο εξαφάνισης στο φυσικό περιβάλλον στο μεσοπρόθεσμο μέλλον, εάν δε ληφθούν μέτρα για να ελαχιστοποιηθούν οι απειλές εναντίον του. Σύμφωνα με τον Guardian, οι αριθμοί καμηλοπάρδαλης έχουν πέσει ραγδαία τα τελευταία 31 χρόνια, από 157.000 άτομα το 1985 σε 97.500 στην τελευταία καταμέτρηση.

Οι καμηλοπαρδάλεις αντιμετωπίζουν δύο κύριες απειλές, τη λαθροθηρία και την αστική επέκταση που μειώνει τους βιοτόπους τους. Το πρόβλημα της λαθροθηρίας γίνεται όλο και πιο σημαντικό. Ορισμένοι χωρικοί σκοτώνουν τα ζώα για το κρέας τους, αλλά σύμφωνα με το National Geographic, πολλές καμηλοπαρδάλεις σφάζονται μόνο για τις ουρές τους, οι οποίες θεωρούνται σύμβολο κύρους και χρησιμεύουν επίσης ως προίκα σε μερικούς πολιτισμούς.

Τέλος, ένα μεγάλο πρόβλημα για τις καμηλοπαρδάλεις, είναι και η έλλειψη ευαισθητοποίησης τα τελευταία χρόνια, καθώς ”υπάρχει έντονη τάση να πιστεύουμε ότι γνωστά είδη όπως οι καμηλοπαρδάλεις και οι χιμπαντζήδες δεν απειλούνται, επειδή είμαστε εξοικειωμένοι με αυτά και τα βλέπουμε στους ζωολογικούς κήπους”, δήλωσε στο Associated Press ο βιολόγος του Πανεπιστημίου Ντιουκ, Στιούαρτ Πιμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρωσία: Αυστηρές ποινές για την κακοποίηση ζώων

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments