Πολιτισμός

Οι ταινίες της εβδομάδας (29/3-4/4): Όταν ο κόσμος καταρρέει ο Σπίλμπεργκ έχει … ειδική αποστολή (vids)

Οι ταινίες της εβδομάδας (29/3-4/4): Όταν ο κόσμος καταρρέει ο Σπίλμπεργκ έχει … ειδική αποστολή (vids)
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρατεύει τις καλές του δυνάμεις για να σώσει τον κόσμο....μία ακόμα φορά. Και το κάνει με όλον τον ενθουσιασμό που μπορεί να έχει ένας αιώνιος έβηφος. Στην περίπτωσή του "Ready Player One" βέβαια στρατολογεί και την σκηνοθετική μαεστρία της "παλιάς καραβάνας" του Χόλιγουντ.

Στο "κοντινό" 2045, ο κόσμος είναι χαοτικός. Καταρρέει. Αλλά μη φοβού, γιατί ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έχει τη λύση: τη μονάδα  OASIS, ένα επεκτατικό σύμπαν εικονικής πραγματικότητας που δημιουργήθηκε από τον ευφυή και εκκεντρικό Τζέιμς Χάλιντεϊ. Και αυτή είναι μία μόνο πρόταση για τις νέες ταινίες της εβδομάδας. 

Ready Player One

Ο τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ Στίβεν Σπίλμπεργκ («Η Λίστα του Σίντλερ», «Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν») σκηνοθετεί την απόλυτη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, «Ready Player One», βασισμένη στο bestseller του Έρνεστ Κλάιν («Αν Είσαι Έτοιμος, Πάτα Enter»), που έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο.

Βρισκόμαστε στο 2045. Επικρατεί χάος και ο κόσμος μοιάζει να καταρρέει. Μόνη σωτηρία είναι το OASIS, του Τζέιμς Χάλιντεϊ. Όταν ο Χάλιντεϊ πεθαίνει, αφήνει την αμύθητη περιουσία του στο πρώτο άτομο που θα βρει ένα ψηφιακό πασχαλινό αυγό, κρυμμένο κάπου στο OASIS, πυροδοτώντας έναν διαγωνισμό που καθηλώνει όλο τον κόσμο. Όταν ένας απίθανος νεαρός ήρωας με το όνομα Γουέιντ Γουάτς αποφασίζει να πάρει μέρος στον διαγωνισμό, παρασύρεται σε ένα ιλιγγιώδες κυνήγι θησαυρού που αψηφά τους κανόνες της πραγματικότητας μέσα σε ένα φανταστικό σύμπαν μυστηρίου, ανακαλύψεων και κινδύνων.

Παραγωγή: Στίβεν Σπίλμπεργκ, Ντόναλντ Ντε Λάιν, Νταν Φάρα, Κρίστι Μακόσκο Κρίγκερ

Σκηνοθεσία: Στίβεν ΣπίλμπεργκΣενάριο: Ζακ Πεν, Ερνεστ ΚλάινΦωτογραφία: Γιάνους ΚαμίνσκιΜοντάζ: Μάικλ Καν, Σάρα ΜπροσάρΜουσική: Αλαν ΣιλβέστριΠρωταγωνιστούν: Τάι Σέρινταν, Ολίβια Κουκ, Μπεν Μέντελσον, Τ.Τζ. Μίλερ, Σάιμον Πεγκ, Μαρκ ΡάιλανςΔιάρκεια: 140 λεπτάΔιανομή: Tanweer

Εντός ορίων

Πόσο έτοιμοι είστε να περάσετε 24 ώρες (ή έστω 80 κινηματογραφικά λεπτά) σ’ ένα διαμέρισμα στην εμπόλεμη Συρία; Βραβείο Κοινού, Πανόραμα/Berlinale 2017, Ανοιχτοί Ορίζοντες, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Οι περίτεχνες κινήσεις της κάμερας μεταμορφώνουν αυτό το μάλλον θεατρικό σκηνικό σε μια αποτρόπαια, δαιδαλώδη αρένα, μέχρι την κορύφωση ενός ασφυκτικού δράματος που δεν μας επιτρέπει να αποστρέψουμε το βλέμμα από το κάδρο, όσο έντονα κι αν επιθυμούμε τη διαφυγή.

Ένα διαμέρισμα στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας γίνεται καταφύγιο για μία οικογένεια και τους γείτονές της. Όσο ο πόλεμος μαίνεται εκτός η ζωή μάχεται να συνεχίσει εντός, και η μάνα καλείται να πάρει τις πιο ακραίες αποφάσεις για την επιβίωση στο σπίτι.

Παραγωγή: Γκιγιόμ Μαλαντρίν, Σερζ Ζεϊτούν

Σκηνοθεσία: Φίλιπ φαν ΛέουΣενάριο: Φίλιπ φαν ΛέουΦωτογραφία: Βιρζινί ΣουρντέζΜοντάζ: Γκλάντις ΖούζουΜουσική: Ζαν-Λικ ΦαφσάμπΠρωταγωνιστούν: Χιάμ Αμπάς, Ντιαμάντ Μπου Αμπουντ, Ζουλιέτ ΝαβίςΔιάρκεια: 85 λεπτάΔιανομή: Danaos Films

Μια Νέα Γυναίκα

Βραβευμένη με τη Χρυσή Κάμερα στο 70ό Φεστιβάλ Κανών, η ταινία "Μια Νέα Γυναίκα" αποκαλύπτει το πορτρέτο μιας γυναίκας που περιφέρει τις πληγές και τη σύγχυσή της στη μητροπολιτική ζούγκλα. 

Η πρωτοεμφανιζόμενη Λεονόρ Σεράιγ, φέρνοντας στο μυαλό τη φρεσκάδα της νουβέλ βαγκ, αλλά με ένα προσωπικό, δικό της μοντέρνο τρόπο, σκιαγραφεί μοναδικά όχι απλά ένα ξεχωριστό, περίπλοκο πορτρέτο γυναικείας χειραφέτησης, αλλά μαζί μιας ολόκληρης συχνά αθέατης γενιάς που πασχίζει να ανακαλύψει την ταυτότητα και τα όνειρά της σε μια απρόσωπη, σχεδόν εχθρική μεγαλούπολη.

Απένταρη, με μόνη συντροφιά τη γάτα της και απέναντι σε πόρτες που της κλείνουν κατάμουτρα, η Πόλα επιστρέφει στο Παρίσι μετά από πολύ καιρό. Καθώς γνωρίζει διαφορετικούς ανθρώπους στην πορεία, ένα πράγμα ξέρει σίγουρα: πως είναι αποφασισμένη να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και θα το κάνει με στυλ κι αυτοπεποίθηση.

Παραγωγή: Σάντρα ντα ΦονσέκαΣκηνοθεσία: Λεονόρ ΣεράιγΣενάριο: Λεονόρ ΣεράιγΦωτογραφία: Εμιλί ΝομπλέτΜοντάζ: Κλεμάνς ΚαρέΜουσική: Ζιλί ΡουέΠρωταγωνιστούν: Λετίσια Ντος, Ναταλί Ρισάρ, Σουλεϊμάν Σεγιέ ΝτιάγεΔιάρκεια: 97 λεπτάΔιανομή: One From the Heart

Το κορίτσι στην ομίχλη

Βασισμένη στο πολυμεταφρασμένο ομώνυμο βιβλίο, η ταινία ακολουθεί την εξαφάνιση μιας 16χρονής κοπέλας της Άννα Λου από ένα μικρό χωριό στις Ιταλικές Άλπεις. Ο αινιγματικός αστυνομικός ερευνητής Βόγκελ καλείται να εξιχνιάσει το μυστήριο και σύντομα συνειδητοποιεί ότι δεν πρόκειται για κάτι απλό.

Δουλεύοντας με εχθρό τον χρόνο και έχοντας να αντιμετωπίσει τα ξέφρενα Media o Βόγκελ πρέπει να χρησιμοποιήσει ανορθόδοξες μεθόδους για να αποκαλύψει την αλήθεια, σε μία πόλη που τα κίνητρα είναι δυσδιάκριτα, τα γεγονότα διαστρεβλώνονται και όλοι είναι πιθανοί ύποπτοι.

Παραγωγή: Μαουρίτσιο Τότι, Αλεσάντρο Ουσάι

Σκηνοθεσία: Ντονάτο ΚαρίσιΣενάριο: Ντονάτο ΚαρίσιΦωτογραφία: Φεντερίκο ΜασιέροΜοντάζ: Μάσιμο ΓκουάλιαΜουσική: Βίτο Λο ΡεΠρωταγωνιστούν: Τόνι Σερβίλο, Ζαν Ρενό, Αλέσιο Μπόνι, Λορέντζο Ρικέλμι, Γκαλάτεα Ράντζι, Μικέλα Σεσκόν, Λουκρέτζια ΓκουιντόνεΔιάρκεια: 128 λεπτάΔιανομή: Spentzos Films

Σκοτεινός Ποταμός

H νέα ταινία της Κλιό Μπάρναρντ δεν είναι «Εγωιστής Γίγαντας», αλλά παραμένει μια σοβαρή προσθήκη στη νέα γενιά ταινιών βρετανικού ρεαλισμού με την Ρουθ Γουίλσον του «The Affaιr» και τον Μαρκ Στάνλεϊ του «Game of Thrones» στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η ταινία είναι εμπνευσμένη από το συγκλονιστικό best-seller μυθιστόρημα της Rose Tremain «Trespass».

Η Άλις επιστρέφει στη γενέτειρά της, μετά τον θάνατο του πατέρα της, για πρώτη φορά μετά από δεκαπέντε χρόνια. Εκεί, θα έρθει αντιμέτωπη με έναν αδερφό της, τον οποίο μετά βίας αναγνωρίζει. Κουρασμένος από τις προσπάθειες χρόνων να διατηρήσει το οικογενειακό αγρόκτημα, είναι πλέον αποφασισμένος να το πουλήσει, προς μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση της αδερφής του. Η διαφωνία τους θα φέρει στην επιφάνεια τραυματικές μνήμες για την Άλις, οι οποίες ήταν αδρανείς για χρόνια. Θα καταφέρουν τα αδέρφια να προχωρήσουν μπροστά ή τα γεγονότα του παρελθόντος θα στοιχειώνουν για πάντα το μέλλον τους;

Παραγωγή: Τρέισι Ο’ Ριόρνταν

Σκηνοθεσία: Κλιό ΜπάρναρντΣενάριο: Κλιό ΜπάρναρντΦωτογραφία: Αντριάνο ΓκόλντμανΜοντάζ: Λουκ Ντάνκλεϊ, Νικ ΦέντονΜουσική: Χάρι ΕσκοτΠρωταγωνιστούν: Ρουθ Γουίλσον, Μάρκ Στάνλεϊ, Σον Μπιν, Εσμε Κριντ-ΜάιλςΔιάρκεια: 89 λεπτάΔιανομή: StraDa FIlms

The Strangers: Ματωμένη Νύχτα

Δέκα χρόνια μετά, η συνέχεια του «Κλείδωσες;» δεν δίνει ικανοποιητικές απαντήσεις στο γιατί έπρεπε να γυριστεί – ακόμη και με την Κριστίνα Χέντρικς στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

H Σίντι και ο Μάικ ξεκινούν οδικώς για την εξοχή μαζί με την ατίθαση έφηβη κόρη τους, Κίνσι, και τον μεγάλο τους γιο, Λουκ. Κανείς δεν φαντάζεται ότι αυτό που ξεκίνησε σαν μια συνηθισμένη οικογενειακή εκδρομή, θα καταλήξει στον μεγαλύτερο εφιάλτη τους… Κατά την άφιξή τους σε ένα απομονωμένο πάρκο για τροχόσπιτα, ένα χτύπημα στην εξώπορτα θα οδηγήσει σε μία νύχτα απερίγραπτου τρόμου. Τρεις άγνωστοι ψυχοπαθείς με μάσκες και θανατηφόρες προθέσεις θα αναγκάσουν τα μέλη της οικογένειας να παλέψουν για τη ζωή τους.

Παραγωγή: Τζέιμς Χάρις, Γουέιν Μαρκ Γκόντφρι, Μσρκ Λέιν, Ρόμπερτ Τζόουνς, Ράιαν Κάβανο

Σκηνοθεσία: Γιοχάνες ΡόμπερτςΣενάριο: Μπράιαν Μπερτίνο, Μπεν ΚετάιΦωτογραφία: Ράιαν ΣαμούλΜοντάζ: Μάρτιν ΜπρίνκλερΜουσική: Aντριαν ΤζόνστονΠρωταγωνιστούν: Κριστίνα Χέντρικς, Μάρτιν Χέντερσον, Μπέιλι Μάντισον, Λιούις Πούλμαν, Εμα ΜπελόμιΔιάρκεια: 85 λεπτάΔιανομή: Odeon

Μόνο εσένα βλέπω

Ο Μαρκ Φόρστερ («O Χορός των Τεράτων», «Quantum of Solace», «Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ») σκηνοθετεί την Μπλέικ Λάιβλι σε ένα (κατ’όνομα μόνο) θρίλερ που μοιάζει για ξέφυγε από τα 90ς, χωρίς όμως την ενέργεια και την υπερβολή που θα το απογείωνε.

H Τζίνα και ο Τζέιμς έχουν έναν υπέροχο γάμο. Μετά από ένα ατύχημα που της κόστισε τους γονείς αλλά και την όρασή της, η Τζίνα εξαρτάται ολοκληρωτικά από τον άντρα της, κι αυτή η εξάρτηση φαίνεται πως κρατάει σταθερή την παθιασμένη σχέση τους. Εκείνη βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια του Τζέιμς που της περιγράφει κάθε τι από την καθημερινή ζωή. Παρά το πρόβλημά της, οι δυο τους απολαμβάνουν μια έντονη καθημερινότητα στην Μπανγκόκ, όπου ο Τζέιμς δουλεύει και η Τζίνα εξερευνά τη ζωή σε μια ξένη χώρα. Όλα κυλούν όμορφα, μέχρι τη στιγμή που η Τζίνα αποκτά ξανά την όρασή της κι αρχίζει να βλέπει τον κόσμο μέσα από τα δικά της μάτια, κάτι που θα τη φέρει αντιμέτωπη με μια νέα, πιο «σκοτεινή» πραγματικότητα.

Παραγωγή: Κρεγκ Μπαουμγκάρτεν, Τζίλιαν Κούγκλερ, Μπράιαν Γουίλκινς

Σκηνοθεσία: Μαρκ ΦόρστερΣενάριο: Μαρκ Φόρστερ, Σον ΚόνγουεϊΦωτογραφία: Ματίας ΚενιγκσβίζερΜοντάζ: Χιου ΓουίνμπορνΜουσική: Μαρκ ΣτράιτενφελντΠρωταγωνιστούν: Μπλέικ Λάιβλι, Τζέισον Κλαρκ, Ανα Ο’ Ράιλι, Ιβόν ΣτραχόβσκιΔιάρκεια: 110 λεπτάΔιανομή: Odeon

Λέο Ντα Βίντσι: Αποστολή Μόνα Λίζα

Ιταλικά κινούμενα σχέδια, εμπνευσμένα από τη ζωή του Λεονάρντο Ντα Βίντσι μεταγλωττισμένα στα ελληνικά. Σαν πρωί Κυριακής στο μουσείο με τα πολύ μικρά παιδιά σας.

Ο νεαρός Λεονάρντο Ντα Βίντσι είναι ένα χαρισματικό, ιδιοφυές αγόρι, γεμάτο όρεξη για δράση. Σχεδιάζει μία μηχανή που μπορεί να κινηθεί στο έδαφος, στον αέρα και στο νερό. Με τη μηχανή αυτή, φορώντας μία στολή κατάδυσης που έχει σχεδιάσει ο ίδιος και έχοντας στο πλευρό του τον πιστό του φίλο Λορέντζο και την αγαπημένη του, την Τζιοκόντα, ξεκινά το περιπετειώδες του ταξίδι!

Παραγωγή: Φάμπιο Τέστα

Σκηνοθεσία: Σέρτζιο ΜάνφιοΣενάριο: Φραντσέσκο Μάνφιο, Σέρτζιο ΜάνφιοΜοντάζ: Ουμπέρτο ΜπαριζόνΜουσική: Μάρκο ΦεντάλτοΔιάρκεια: 85 λεπτάΔιανομή: Tanweer

Πίτερ Ράμπιτ

Οι πρώτες του ιστορίες χρονολογούνται από το 1902, και μέχρι το 1912 οι περιπέτειές του φιλοξενήθηκαν σε πέντε βιβλία αφιερωμένα στις σκανταλιές του, γραμμένα από την Beatrix Potter. Ο λόγος για τον Πίτερ Ράμπιτ, που μέχρι και σήμερα έχει αποτελέσει έμπνευση για δεκάδες επανεκδόσεις και διασκευές, κρατώντας συντροφιά σε εκατομμύρια παιδιά.

Σε αυτή την πρώτη κινηματογραφική ταινία, ο Πίτερ Ράμπιτ, σκανταλιάρης και τολμηρός ήρωας όπως πάντα, τα βάζει με τον κύριο McGregor και η διαμάχη τους γίνεται χειρότερη από ποτέ. Η αιτία; Και οι δύο τους θέλουν να κερδίσουν την καρδιά της γλυκύτατης, φιλόζωης γειτόνισσας τους. Ο καθένας με τα δικά του τεχνάσματα και σχέδια, μα το «στρατόπεδο» του Πίτερ ολοένα και μεγαλώνει με σύσσωμη την παρέα του δάσους να ετοιμάζεται να κάνει απόβαση.

Παραγωγή: Γουίλ Γκλουκ, Ζαρέ Ναλμπάντιαν

Σκηνοθεσία: Γουίλ ΓκλουκΣενάριο: Ρομπ Λίμπερ, Γουίλ ΓκλουκΦωτογραφία: Πίτερ Μένζις Τζ.Μοντάζ: Κριστιάν ΓκαζάλΜουσική: Ντόμινικ ΛιούιςΠρωταγωνιστούν: Ντόμναλ Γκλίσον, Ρόουζ ΜπερνΜε τις φωνές των: (με τις φωνές των) Τζέιμς Κόρντεν, Μάργκο Ρόμπι, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Ντέιζι Ρίντλεϊ / Φάνη Μουρατίδη, Τζίνη Παπαδοπούλου, Αντώνη Ζαχαράτο, Χρήστο ΠλαΐνηΔιάρκεια: 93 λεπτάΔιανομή: Feelgood Entertainment

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο μοναδικός Nigel Kennedy στο Ηρώδειο

Ο Τομ Χάρντι είναι ο… Αλ Πατσίνο (pic)

Οι υποψηφιότητες για το βραβείο "Μελίνα Μερκούρη"

Οι ταινίες της εβδομάδας (22/3-28/3): Μια "Μαρία Μαγδαληνή" με σουηδικές καταβολές και ένας Χριστός με εσωτερικούς δαίμονες (vids)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments