Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Πώς θα ενημερώσει ο Κοτζιάς για το Σκοπιανό – Το πρόβλημα με τη ΝΔ
Πώς θα ενημερώσει ο Κοτζιάς για το Σκοπιανό – Το πρόβλημα με τη ΝΔ | Pagenews.gr
Pagenews Team 30 Μαρτίου 2018, 14:37 30 Μαρτίου 2018, 14:37

Δευτέρα και Τρίτη αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τους αρχηγούς των κομμάτων, μετά την απόφασή του να τους ενημερώσει, έναν έναν χωριστά, για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς θα είναι αυτός που θα μεταβεί στην έδρα των κομμάτων και όχι το αντίθετο, οι αρχηγοί των κομμάτων στο υπουργείο Εξωτερικών. Η αρχή όμως δεν θα γίνει με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως θα όριζε το πρωτόκολο, μετά την άρνηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, να αποδεχθεί την πρόσκληση ενημέρωσής του από τον υπουργό Εξωτερικών και την αντικατάστασή του από τον τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργο Κουμουτσάκο. 

Για τον λόγο αυτόν, ο κ. Κοτζιάς, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συναντηθεί με τον κ. Κουμουτσάκο στο τέλος, μετά από τις συναντήσεις που θα έχει με τους υπόλοιπους επικεφαλής των κομμάτων, τη Φώφη Γεννηματά, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη.

Μολονότι δεν είναι ακόμη γνωστή η σειρά με την οποία ο Ν. Κοτζιάς θα επισκεφθεί τις έδρες των κομμάτων, ο ίδιος σχολιάζοντας το θέμα, είπε ότι τη Δευτέρα θα είναι η πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια που θα διαβεί την πόρτα στο «Σπίτι του λαού», στον Περισσό, για τη συνάντησή του με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ την Τρίτη αναμένεται η συνάντηση με τη Φώφη Γεννηματά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Το νέο παραλήρημα του Σώρρα – Θέλει να εκτελέσει τον Κοτζιά (vid)

Το Σκοπιανό στο επίκεντρο: Το Gornamakedonija και τα τελευταία "αγκάθια"

Νίκος Κοτζιάς από τα Σκόπια: "Με έναν έντιμο συμβιβασμό θα κερδίσουν και οι δύο"

Η κρίσιμη συνάντηση στα Σκόπια – Η πρόκληση και η απάντηση με τη σφραγίδα (pics)

Ετικέτες: 


2018