Πολιτική

Συγκρατημένη αισιοδοξία από τον Νίμιτς με πολλά αλλά (vid)

Συγκρατημένη αισιοδοξία από τον Νίμιτς με πολλά αλλά (vid)
Ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό έκανε λόγο για «μεγάλη βελτίωση» στις συνομιλίες αλλά και για «δύσκολα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν».

Ξεκίνησε σήμερα στις 10:30 (ώρα Ελλάδος) η τριμερής συνάντηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, του ομολόγου του της πΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ και του προσωπικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για το Σκοπιανό. O Μάθιου Νίμιτς έκανε λόγο για «μεγάλη βελτίωση» στις συνομιλίες αλλά και για «δύσκολα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν».

Στη δήλωσή του ο κ. Νίμιτς ανέφερε: «Εργαζόμαστε όλη τη μέρα πολύ εποικοδομητικά. Και αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ενόψει του μέλλοντος. Παράλληλα υπήρχε μία παράλληλη συνάντηση διπλωματικών αντιπροσώπων των δύο χωρώ, για να εξετάσουν τα πιο διφορούμενα ζητήματα. 

Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον. Υπάρχουν δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζονται και πρέπει να επιλυθούν, αλλά κατά τη γνώμη μου υπάρχει μεγάλη βελτίωση σε διάφορα ζητήματα και όλα αυτά θα συμβάλουν στη σταθεροποίηση της περιοχής. Ελπίζω να εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε σε ένα τόσο εποικοδομητικό πλαίσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκίνησε η τριμερής Νίμιτς-Κοτζιά-Ντιμιτρόφ στη Βιέννη

Νίκος Κοτζιάς: Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για το Σκοπιανό

Τσίπρας για Σκοπιανό: Η λύση είναι ζήτημα υπαρξιακής σημασίας για εκείνους

Καμμένος: Θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο τη χρήση του όρου "Μακεδονία" (vid)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments