Τεχνολογία

Facebook: Ελέγξτε εάν υπέκλεψε τα στοιχεία σας η Cambridge Analytica

Facebook: Ελέγξτε εάν υπέκλεψε τα στοιχεία σας η Cambridge Analytica
Το Facebook ξεκίνησε την ενημέρωση των χρηστών προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι ίδιοι βρίσκονται στη λίστα των «θυμάτων» της Cambridge Analytica.

Μηνύματα για να ελέγξουν αν τα προσωπικά τους δεδομένα έφτασαν στα "χέρια" της Cambridge Analytica, έχει αρχίσει να στέλνει στους χρήστες του το Facebook.

Το Facebook στέλνει σταδιακά μηνύματα στους χρήστες του, αλλά όσοι δεν έχουν λάβει ακόμα κάποια ενημέρωση, μπορούν να επισκεφθούν αυτόν τον σύνδεσμο και να ελέγξουν αν έχουν παραβιαστεί τα προσωπικά δεδομένα τους.

Το σκάνδαλο Cambridge Analytica επηρέασε πάνω από 87 εκατ. χρήστες του Facebook. Οι περισσότεροι ήταν στις ΗΠΑ. Όσοι επηρεάστηκαν, θα λάβουν μήνυμα ότι «εσείς ή ένας φίλος σας έχει συνδεθεί». Αν έχετε επηρεαστεί άμεσα, θα λάβετε το μήνυμα ότι εγκατέστησαν την εφαρμογή που άνοιξε την πόρτα για την κοινοποίηση των δεδομένων τους. 

Το Facebook έχει υποσχεθεί ευρείες αλλαγές στην πλατφόρμα του για να αποτρέψει περαιτέρω «κατάχρηση» ανάλογη με εκείνη που αποδίδεται στην Cambridge Analytica. «Αυτές οι ενέργειες θα εμπόδιζαν οποιαδήποτε εφαρμογή, όπως η [This Is Your Digital Life], να έχει πρόσβαση σε τόσες πληροφορίες σήμερα», ανέφερε η εταιρεία τον Μάρτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

«Τέλος» στα μηνύματα των ενοχλητικών σε τηλέφωνο και facebookΔείτε αν «χάκαραν» τα δεδομένα σας στο FacebookΟ Ζούκερμπεργκ ζητά συγγνώμη ενώπιον του ΚογκρέσουΤο 4% των νέων στις ΗΠΑ είναι σίγουροι ότι η Γη είναι επίπεδη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments