Διεθνή

Σενάρια της τουρκικής Yeni Safak για βύθιση ελληνικού πλοίου στο Αιγαίο

Σενάρια της τουρκικής Yeni Safak για βύθιση ελληνικού πλοίου στο Αιγαίο
Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak κυκλοφορεί σήμερα με τίτλο "Αν χτυπηθεί και βουλιάξει ελληνικό πλοίο" και αναφέρεται στο ενδεχόμενο προβοκάτσιας στο Αιγαίο.

Αίσθηση έχει προκαλέσει ένα δημοσίευμα που κάνει λόγο για περίεργα σενάρια περί χτυπήματος ελληνικού πλοίου στο Αιγαίο από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, λίγες μόλις ώρες μετά το περιστατικό με το ελικόπτερο πάνω από το νησί της Ρω.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak κυκλοφορεί σήμερα με τίτλο: «Αν χτυπηθεί και βουλιάξει ελληνικό πλοίο» και αναφέρεται στο ενδεχόμενο προβοκάτσιας στο Αιγαίο με στόχο να πληγεί ο Ερντογάν. 

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, ο αρθρογράφος αναφέρει ότι όταν ανεβαίνει η ένταση στο Αιγαίο το να γίνει κάποιο ατύχημα «ας πούμε το τουρκικό ναυτικό να βυθίσει ένα ελληνικό πλοίο και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ να κάνουν μια συμμαχία κατά της Τουρκίας είναι ένα πιθανό σενάριο και πρέπει να το προσέξουμε».

Το δημοσίευμα, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ δεν συνδέει ευθέως την προβοκάτσια με τους Γκιουλενιστές αλλά κάνει αναφορά στην κατάρριψη του Ρωσικού πολεμικού Αεροσκάφους το 2015 από Τουρκικό μαχητικό, στα σύνορα με τη Συρία που είχε αποδοθεί σε Γκιουλενιστές αξιωματικούς. 

«Καθώς αναβαίνει η ένταση στο Αιγαίο, αν γίνει κάποιο ατύχημα, ας πούμε ένα τουρκικό μαχητικό να βυθίσει μια ελληνική πυραυλάκατο ή ένα ελληνικό πλοίο, τότε ξαφνικά όλες οι χώρες της Ευρώπης θα πραγματοποιήσουν συμμαχία και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξει η Τουρκία». 

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα και η Ελλάδα είναι μια ακυβέρνητη πολιτεία δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Λοβέρδος. Είναι τόσο αντιφατική η συμπεριφορά αυτής της Κυβέρνησης που ακόμη και αυτές τις δύσκολες ώρες δεν μπορεί να την εμπιστευτεί κανείς, πρόσθεσε κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Δήλωση – φωτιά από τον αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων

«Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Γι᾽ αυτό το λόγο έχουμε πάρει με αποφασιστικότητα κάθε μέτρο και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ, μετά από επιθεωρήσεις που πραγματοποίησε στο ναύσταθμο του Γκιολτζούκ και σε στρατόπεδα της περιοχής της Καλλίπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καζάνι που "βράζει" το Αιγαίο: Προκλητικές δηλώσεις, ελικόπτερα και τουρκικές διαψεύσεις

Αρχηγός τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένο σε Αιγαίο – Κύπρο

Eurogroup: Η "μετά τα μνημόνια" εποχή στο επίκεντρο

Σκοπιανό: Συζητά και το «Upper Macedonia» η Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments