Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Εκτός ορίων η κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως

ΚΕΔΕ: Εκτός ορίων η κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως
«Εκτός ορίων» χαρακτηρίζει την κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος με ανακοίνωσή της, έπειτα από τη νέα επίθεση και απόπειρα βιασμού νεαρής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ για την κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως «δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο εφησυχασμού», προσθέτοντας πως «η οργή της κοινωνίας έχει ξεχειλίσει και όσοι κωφεύουν ή σφυρίζουν αδιάφορα αρνούμενοι να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα, θα λογοδοτήσουν στους πολίτες».

«Αν θέλει επιτέλους η Ελλάδα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης είναι απαραίτητο να γίνει και στην Ελλάδα πράξη η έννοια των μητροπολιτικών Δήμων, προκειμένου η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού να έχει τους απαραίτητους πόρους και αρμοδιότητες για την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης» συμπληρώνει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι δεν έχει γίνει πράξη η διαβεβαίωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη για ενισχυμένη αστυνόμευση της περιοχής.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης υπογραμμίζει, παράλληλα, ότι είναι μονόδρομος η ενίσχυση της αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας με πεζές περιπολίες και με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων.

«Το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να συνεργαστεί με την αυτοδιοίκηση για καλύτερη αστυνόμευση» συμπληρώνει ο κ. Πατούλης και ζητά να εκπονηθεί και να υλοποιηθεί συγκεκριμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο ειδικά για την αστυνόμευση στο Πεδίον του Άρεως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αίγιο: Ποινική δίωξη στον δήμαρχο για τα σκουπίδια

Συνάντηση Τόσκα με τους δημάρχους Νοτίων Προαστίων για την εγκληματικότητα

Καλλικράτης: Τι προβλέπει το νέο σχέδιο για δήμους και θητείες

Δήμος Θεσσαλονίκης: Άθληση και Ψυχαγωγία στη Φύση

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments