Διεθνή

Ξαφνική βόμβα από Ερντογάν – Πρόωρες εκλογές στην Τουρκία στις 24 Ιουνίου

Ξαφνική βόμβα από Ερντογάν – Πρόωρες εκλογές στην Τουρκία στις 24 Ιουνίου
Σε μία αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές στην Τουρκία.

Αιφνιδιάζοντας τους πάντες ο Τούρκος "Σουλτάνος" Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω διαγγέλματος ανακοίνωσε ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές στην Τουρκία στις 24 Ιουνίου, κάτι που θα του δώσει τη δυνατότητα να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στη γείτονα χώρα για πολλά πολλά χρόνια. 

Οι εξελίξεις μετά από το διάγγελμα του Ερντογάν είναι ραγδαίες στην Τουρκία και ειδικά τώρα που και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι σε πολύ δύσκολο και κομβικό σημείο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν το διάγγελμα συναντήθηκε με τον υπερεθνικιστή σύμμαχό του, Ντεβλέτ Μπαχτσελί με τον οποίο συζήτησε την πιθανότητα πρόωρων διπλών εκλογών στην Τουρκία. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές της προεδρίας οι δύο συνομίλησαν μισή ώρα στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα και συμφώνησαν στη διεξαγωγή εκλογών. 

Άλλωστε ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί είχε ζητήσει την επίσπευση των εκλογών, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο του 2019.

Οι πρόωρες εκλογές πάντως στις 24 Ιουνίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την Τουρκία καθώς θα σηματοδοτήσουν αυτόματα την έναρξη της εφαρμογής των περισσότερων εξουσιών για τον πρόεδρο της χώρας, δηλαδή τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτές οι εξουσίες με τις οποίες ο Ερντογάν θα γίνει πανίσχυρος είχε δοθεί με την τροποποίηση του Συντάγματος μέσω δημοψηφίσματος τον Απρίλιο του 2017.

Τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη για την Ελλάδα

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα δυσμενής για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς οι τουρκικές προκλήσεις δεν θα αυξηθούν απλά, αλλά θα πολλαπλασιαστούν.

Ως γνωστό, η Τουρκία κάθε φορά που αντιμετωπίζει εσωτερικές προκλήσεις και προβλήματα, ξέρει να «εξάγει» αυτά τα θέματα προς την πλευρά του Αιγαίου. Έτσι και τώρα λοιπόν η Τουρκία αναμένεται να προβεί σε ακόμα περισσότερες προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα κι τα όσα βλέπουμε μέχρι τώρα να συμβαίνουν θα φαίνονται μικροπράγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία: Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος

Κομάντος, προκλήσεις, απειλές: Τα Ίμια φέρνουν ξανά μνήμες ’96

Γερμανικά ΜΜΕ για ένταση Ελλάδας – Τουρκίας: Mπορεί να κλιμακωθεί σε θερμή διένεξη

Επιμένει η Τουρκία: «Ύψωσαν τη σημαία και εμείς την κατεβάσαμε» – Οι συνεχόμενες προκλήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments