Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Επίθεση με μπογιές στη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας από τον Ρουβίκωνα
Επίθεση με μπογιές στη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας από τον Ρουβίκωνα | Pagenews.gr
Pagenews Team

Επίθεση με μπογιές κατά πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και κατά του γαλλικού προξενείου στην οδό Ακαδημίας, εξαπέλυσε ομάδα μελών του «Ρουβίκωνα» νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα στις 17:35 το απόγευμα της Κυριακής 15 μέλη του «Ρουβίκωνα» έφτασαν ανενόχλητα με μοτοσικλέτες στη γαλλική πρεσβεία και το προξενείο, πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές και εξαφανίστηκαν χωρίς να τους σταματήσει κανείς.

Σε σχετική ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας» σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η Γαλλία αναδεικνύεται, ξανά, σε μία ισχυρή περιφερειακή, ιμπεριαλιστική δύναμη που θέλει και μπορεί να έχει έμπρακτη επιρροή στο Ευρασιατικό πεδίο».

Τονίζει επίσης πως «ο γαλλικός στόλος συμμετείχε στον πρόσφατο βομβαρδισμό της Συρίας, ενώ έχει σχεδόν ανακοινωθεί η ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων πλάι στις ΗΠΑ σε συριακό έδαφος», ενώ επισημαίνει ότι «η Γαλλία δίνει υποστήριξη στο ελληνικό κράτος στον πρόσφατο σκυλοκαυγά με το τουρκικό και πουλάει φρεγάτες».

«Συνολικά η γαλλική εξουσία εκπέμπει ένα μήνυμα πολεμικών επεμβάσεων, εξοπλισμών, φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων και καταστολής», υπογραμμίζει επίσης ο Ρουβίκωνας.

Δεν υπάρχουν αναφορές για συλλήψεις ή προσαγωγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Εισβολή Ρουβίκωνα σε γραφεία εταιρείας συσκευασίας στην Κηφισιά
Η στιγμή της παρέμβασης του Ρουβίκωνα στο σπίτι της πρέσβειρας του Ισραήλ (vid)

Ετικέτες: 


2018