Ελλάδα

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Ημέρα της Γης: Να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην πλαστική ρύπανση

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Ημέρα της Γης: Να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην πλαστική ρύπανση
Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στον εορτασμό της Ημέρας της Γης, που έχει καθιερωθεί από το 1970 στις 22 Απριλίου κάθε χρόνο, με στόχο την ευαισθητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και ένα καθαρό πλανήτη.

Η ανακοίνωση της εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων: Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στον εορτασμό της Ημέρας της Γης, που έχει καθιερωθεί από το 1970 στις 22 Απριλίου κάθε χρόνο, με στόχο την ευαισθητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και ένα καθαρό πλανήτη. Ιδιαίτερη σημασία έχει το κεντρικό κάλεσμα για την φετινή ημέρα της γης που είναι ο τερματισμός της πλαστικής ρύπανσης "End Plastic Pollution".

Η πλαστική ρύπανση στη χώρα μας αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα μιας και πλαστικά συναντιούνται πια εκτεταμένα στις Ελληνικές θάλασσες, ποτάμια και ακτές, κάτι που έχει σοβαρές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον. Κομμάτια πλαστικού βρέθηκαν στο στομάχι του 80% των θαλάσσιων πτηνών που εξέτασαν επιστήμονες, με τις εκτιμήσεις να εκτοξεύουν το ποσοστό σε 99% έως τα μέσα του αιώνα. Εκτός από τα πτηνά, τα πλαστικά απειλούν θαλάσσιες χελώνες, φάλαινες και θαλάσσια θηλαστικά που συγχέουν τα πλαστικά με τροφή, ενώ τα μικροπλαστικά, αποτέλεσμα της σταδιακής αποσύνθεσης των πλαστικών διαχέονται σε όλη την τροφική αλυσίδα, απειλώντας την Δημόσια υγεία.

Ο Εκπρόσωπος της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, Φίλιππος Γκανούλης, δήλωσε σχετικά: Η πλαστική ρύπανση είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους μας. Η παραγωγή πλαστικού σχεδόν διπλασιάζεται ανά δεκαετία, γεγονός που έχει καταστροφικές συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον. Οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουν, επεξεργάζονται και απαιτούν εφαρμοσμένες πολιτικές ενάντια στην αλόγιστη χρήση και απόρριψη πλαστικών στο περιβάλλον, και η πρωτοβουλία τους στο πρόσφατο Νομοσχέδιο που συμπεριλαμβάνει την σταδιακή κατάργηση της πλαστικής σακούλας και μέτρα για την ανακύκλωσή της είναι ένα πρώτο κρίσιμο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση αυτή, χωρίς όμως να είναι το τελευταίο.

Θα πρέπει σταδιακά να επιβληθεί στη βιομηχανία η μείωση άχρηστων μη βιοδιασπόμενων υλικών. Χρειάζονται αλλαγές από τους κανονισμούς, στον σχεδιασμό των προϊόντων και στην χρήση τους. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεσμεύονται να προχωρήσουν σε περαιτέρω προτάσεις για την μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, παράλληλα με τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη προς αυτή την κατεύθυνση. Ο πλανήτης μας απαιτεί ένα νέο βιώσιμο σχέδιο για τη δραστική μείωση των πλαστικών, την απεξάρτηση από τους υδρογονάνθρακες και την αντιμετώπιση της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τζέιν Γκούνταλ: Ποια είναι η πρωταγωνίστρια του Google Doodle για την Ημέρα της Γης22 Απριλίου: Πώς καθιερώθηκε η Ημέρα της ΓηςΗμέρα της Γης 2018: Η Google την τιμά με το doodle της (vid)22 Απριλίου: Διεθνής Ημέρα της Μάνας Γης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments