Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Ρωσία: Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι διακινούσαν δισεκατομμύρια ρούβλια μέσω οffshore εταιρειών
Ρωσία: Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι διακινούσαν δισεκατομμύρια ρούβλια μέσω οffshore εταιρειών | Pagenews.gr
Pagenews Team 25 Απριλίου 2018, 18:27 25 Απριλίου 2018, 18:27

Η υπηρεσία διενέργειας οικονομικών ελέγχων της Ρωσίας (Rosfinmonitoring) ανακάλυψε ότι ρώσοι αξιωματούχοι εμπλέκονται σε διάφορα επίπεδα σε αμφιλεγόμενες συναλλαγές δισεκατομμυρίων ρουβλίων που πραγματοποιούσαν μέσω Offshore εταιρειών, ανακοίνωσε σήμερα ο διοικητής της Rosfinmonitoring Γιούρι Τσιχάντσιν στο Ευρασιατικό φόρουμ κατά της διαφθοράς.

«Η υπηρεσία μας αναλύει διαρκώς τα όσα δημοσιεύονται στα μέσα ενημέρωσης, όπως για παράδειγμα τα «Panama papers» και άλλους φακέλους. Οι αναλύσεις μας έδειξαν ότι Ρώσοι πολίτες σχετίζονται με χιλιάδες υπεράκτιες εταιρείες, οι οποίες αναφέρονται στους φακέλους αυτούς. Ανακαλύφθηκε επίσης σωρεία αμφιλεγόμενων οικονομικών συναλλαγών που πραγματοποιούσαν με την ιδιότητα του νομικού προσώπου ρώσοι πολίτες μέτοχοι των εν λόγω εταιρειών, το ύψος των οποίων ανέρχονταν σε μερικά δισεκατομμύρια ρούβλια», ανέφερε ο Τσιχάτσιν.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι στους φακέλους αυτούς εντοπίσθηκαν υψηλόβαθμοι δημόσιοι αξιωματούχοι σε όλα τα επίπεδα της εκτελεστικής εξουσίας (μεταξύ των οποίων και κυβερνήτες και βουλευτές), και πως τα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες εστάλησαν ήδη στην τακτική δικαιοσύνη.

Η υπηρεσία Rosfinmonitoring το 2017 ερεύνησε περισσότερες από 3000 σχετικές υποθέσεις. Σε 450 περιπτώσεις ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και 155 από αυτές αφορούν κρατικούς αξιωματούχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Υπόθεση Σκρίπαλ: Η νέα αποκάλυψη για τον νευροτοξικό παράγοντα

Ο Λαβρόφ αμφισβητεί την πατρότητα της ουσίας που δηλητηρίασε τους Σκριπάλ

Βαριές κατηγορίες του Λαφρόβ κατά του Λονδίνου

Ετικέτες: 


2018